Hírek

2017.08.09. 19:05

12,5 tonna búzát gyűjtöttek - A megyeszékhelyről tegnap szállították el a búza adományokat

ZALAEGERSZEG A Magyarok Kenyere programhoz 12,5 tonna búza összegyűjtésével járultak hozzá a megyeszékhely környéki gazdálkodók.

Hajdu Péter

A zalaegerszegi gyűjtőpontra, Gyergyák Szabolcs magtárába még tegnap délelőtt is hozták a búzát. Kálóczi László sármelléki termelő például az utolsók között érkezett platós autójával, amiről lerakták a búzás zsákokat.

- Összesen háromszáz hektáron gazdálkodunk, ebből nyolcvan hektár a búza. Tavaly is részt vettem a jótékonysági gyűjtésben, most három mázsával hoztam. Majdnem hat mázsa lett a hektáronkénti búza átlagtermésünk, de ha egy kicsivel több esőt kaptunk volna, még jobb lenne. Még mindig jól jönne az eső a napraforgónak és a kukoricának. Hogy miért veszek részt az adományozásban? Mert úgy gondolom, hogy jó célt szolgál, olyanok kapnak majd az ebből készülő lisztből, akik rászorulnak a segítségre - mondta a gazdálkodó.

Útnak indul a begyűjtött búza, képünkön balról Székely Róbert földművelésügyi és erdőgazdálkodási szakreferens, Tolvaj Márta, Gyergyák Szabolcs és Kálóczi László Fotó: Pezzetta Umberto

- Rendkívül sikeres volt az idén is a zalaegerszegi gyűjtőponton a Magyarok Kenyeréhez történő búzabegyűjtés. Az önkormányzat Gyergyák Szabolcs gazdálkodóval és a Városgazdálkodási Kft.-vel működött együtt, a kft. teherautói most szállítják az itt összegyűlt búzát a Zalacereália Kft. telephelyére, a tüskeszentpéteri malomba. Tavaly a megyeszékhelyen 15,4 tonna gyűlt össze, idén 12,5 tonna, közel hetven gazdálkodótól - mondta el Tolvaj Márta alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!