Hírek

2017.05.21. 14:35

Búzavirág-ünnep palotással, avagy névadó a születésnapon

Zalaegerszeg - Miként hajdanán az előkelő bálokat, úgy a botfai Búzavirág lányok-asszonyok klubja 20. születésnapi és egyúttal névadó rendezvényét is palotással nyitották meg szombaton este.

Fincza Zsuzsa

Az elegáns és derűs társastáncot az ünnepeltek tánccsoportja járta el, megvalósítva ezzel az asszonyok régi álmát. A jubileum alkalmából a közösségi házban terített asztal mellé ültették a városrészben működő klubok képviselőit, volt tagtársaikat s a városi és „szomszédvári” barátaikat.

- Egész Zalaegerszeg büszke a botfai lányok-asszonyok hagyományápoló, értékmegőrző tevékenységére - hangsúlyozta köszöntőjében Gecse Péter alpolgármester, aki fennállásuk 20. évfordulója alkalmából a város és a botfai településrész közösségi és kulturális életében vállalt szerepük elismeréseként Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Emléklapját adta át Simon Lászlónénak, a szombattól immár Búzavirág névre hallgató klub vezetőjének.

- Régtől együtt van a csapatunk, de csak 1997 őszén alakultunk hivatalosan is klubbá és szerveztük ünnepségeinket. A legelső produkciónkkal, egy Pa-dö-dő paródiával olyan sikert arattunk, hogy azóta sem álltunk le, s több tucat magunk írta tréfás, helyi gondokat pellengérre állító jelenettel szórakoztattuk a közönséget - szólt a kezdetekről Simon Lászlóné.

Botfai módi szerint az asszonyok közül többen citeraszakkörre hordták a gyerekeiket. Amíg hallgatták a muzsikát, eszükbe jutott: akár táncolhatnának is rá. E gondolattól jutottak el több mint tízéves tanulással a néptáncokon át a palotásig.

- Tizennégy lelkes leány és asszony, amatőrök persze, de a profizmust óriási akaraterővel és szorgalommal pótolják - jellemezte a tánckart vezetőjük, Tóth János, aki korábban a Sallában és a Kiszövben táncolt.

Az ünnepi műsorban a legsikeresebb néptáncokból, jelenetekből is ízelítőt kaptak a vendégek. A szülinaphoz és a névadóhoz torta is járt, amit Nagy Lillának köszönhetően szintén "klubon belül" oldottak meg - miként a vacsorát is az ünnepeltek készítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!