Hírek

2017.07.01. 19:23

Diplomaátadó a Georgikonon: cél a gazdálkodni képes agrárszakemberek kibocsátása

A Pannon Egyetem zalai karain végzettek szombaton vehették át diplomájukat. Keszthelyen, az éppen ezen a napon jubiláló Georgikontól több mint 170 friss diplomás búcsúzott - köztük külföldi hallgatók is.

Keszey Ágnes

Keszthelyen, a Georgikon diplomaátadó ünnepségének a Balaton színház adott otthont.

- Az elmúlt tanévről a kiváló szakmai munka mellett egyebek mellett az említhető meg, hogy az agrárképzés területén elnyert kutatás-fejlesztési pályázatok nagyságrendje tekintetében a Georgikon Kar országos viszonylatban az első, a Dunántúlon agrárképzési portfóliója továbbra is a legszélesebb – hangsúlyozta Gelencsér András rektor.

 

A kar dékánja pedig megemlékezett arról, hogy 220 évvel ezelőtt,  éppen ezen a napon kezdte meg működését a Georgikon- akkor egy professzorral és egy tanulóval.

-Így ma elmondhatjuk, hogy hallgatói létszámunk ezerötszázszorosa az akkorinak. Alapfeladatunknak ma is azt tartjuk, ami az alapítás egyik meghatározó indokaként felmerült: képzett, jól felkészült, gazdálkodni képes és hajlandó agrárszakemberek kibocsátása és pályára állítása. Ehhez oktatási és kutatási tevékenységükkel egyaránt hozzá tudunk járulni – mondta évzáró és a friss diplomásokat útjára bocsájtó beszédében dr. Polgár J. Péter dékán.

Az ünnepségen számos kitüntető címet adtak át.

Michael Hess professzor Tiszteletbeli Doktor címben részesült

A Pannon Egyetem Szenátusa kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Michael Hess professzor, a Bécsi Állatorvostudományi Egyetem Baromfi és Halklinikájának vezetője részére Doctor Honoris Causa, azaz Tiszteletbeli Doktor címet adományozta.

Nádasy Miklós-díjat érdemelt ki Vida Norbert

Címzetes egyetemi tanár címet vehetett át Dr. Anton István, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézet igazgatóhelyettese,, Győrffyné Dr. Jahnke Gizella, a badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet tudományos főmunkatársa és Dr. Makó András, a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa.

Laczó László (jobbra) fogadalomtétel közben

Címzetes egyetemi docens címet kapott Dr. Antal Anikó Katalin, a Brinkmann Hungary Kft. projektmenedzsere. Valamint Friedrichné dr. Nyolczas Amália ügyvéd, borjogi szakjogász.

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kiváló Dolgozója kitüntetést érdemelte ki Farkas Hajnalka ügyviteli alkalmazott, Dr. Kovács Ernő egyetemi docens és Kovács Marianna ügyviteli alkalmazott.

Karen Geneston fogadalomtétel közben

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Dékáni Dicsérő Oklevele kitüntetésben részesült: Benczéné Hermann Katalin gazdasági ügyintéző, Kovácsné Tóth Katalin ügyviteli alkalmazott, Szolcsányi Éva intézeti mérnök, Török Tilda ügyviteli alkalmazott és Vass Zoltán karbantartó A Georgikon Kar Kari Tanácsa Nádasy Miklós-díj kitüntetésben részesíti azon hallgatóit, akik a Karon folyó tudományos diákköri tevékenység keretében kimagasló eredményt értek el. Idén ezt  Vida Norbert növényorvos mesterszakos hallgató érdemelte ki.

Koltay Ilona Anna búcsúzott a végzettek nevében

Jubileumi oklevelet vehetett át 30 éves közalkalmazotti jogviszonya elismeréséül  Dr. Bercsényi Miklós egyetemi tanár, 25 éves közalkalmazotti jogviszonya elismeréséül Dr. Ábel Ildikó egyetemi docens.

A külföldi hallgatók nevében Ahmad Munir Royeq mondott beszédet

Az elismerések átadását követően a  fogadalomtétel alatt Laczó László mezőgazdasági mérnök, majd  Karen Geneston Fülöp-szigeteki Köztársaságból érkezett növényorvos hallgató állt a színpadon kezét a jogarra helyezve, majd a 171 sikeresen záróvizsgázott - köztük tíz külföldi növényorvos mesterszakos  - hallgató vette  át diplomáját.

A felavatottak nevében az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa, valamint „A fenntartható agráriumért országos ösztöndíjpályázat harmadik helyezettje: Koltay Ilona Anna , majd  az afgán Ahmad Munir Royeq búcsúzott a   Georgikontól és Keszthelytől, majd a végzettektől elköszönt  Ruzsics Ferenc polgármester is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!