Hírek

2017.02.19. 19:20

Csábító ajánlat: féléves autó 300 ezerért

Valószínűtlenül kedvező autóvásárlási lehetőséggel kecsegtette ismerősét az a férfi, aki ellen a minap emeltek vádat csalás miatt.

Arany Gábor

A többszörösen büntetett férfinak 2014 őszén a tudomására jutott, hogy kanizsai ismerőse autót szeretne venni. Ő felajánlotta a segítségét, azt állította, hogy az ausztriai Badenben dolgozik kertészként. Munkája során kapcsolatba került egy osztrák bírósági végrehajtóval.

A kertész története szerint a végrehajtó az ismerőseinek – köztük neki is – igen kedvező áron tud szerezni jó állapotú személygépkocsikat. Felajánlotta, hogy segít az üzletet összehozni, az ígérete szerint mindössze ezer euróért, 306 ezer forintért vásárolható meg egy Toyota Avensis Wagon 1.8 típusú személygépkocsi. A potenciális vevő számára az sem tette gyanússá az üzletet, hogy a kiszemelt jármű akkori forgalmi értéke elérte az 5,8 millió forintot. Az ajánlat komolyságát alátámasztandó az állítólagos kertész még fotókat is mutatott az Ausztriában vevőre váró autóról. Ilyen előzmények után az év október 22- én ügyvéd előtt készült átvételi elismervény, amelyben a férfi vállalta, hogy ezer euróért nyolc napon belül budapesti átvétellel, a vevő nevére kiállított forgalmi engedéllyel, törzskönyvvel és magyarországi forgalomba helyezési engedéllyel leszállítja a 2014. áprilisi gyártású, 7700 kilométert futott, sérülésmentes Toyota Avensist. Ha ezt nem teljesíti, akkor november 4-ig visszaadja a pénzt. Az időpontot aztán november 31-re módosították, de az üzletből így sem lett semmi, a pénzt sem fizette vissza.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba a történtekről tájékoztatva közölte: az autóvásárlót becsapó férfit, mint különös visszaesőt a kanizsai járási ügyészség csalás vétségével vádolta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!