Hírek

2017.04.25. 13:40

Családostul érkezett a csaló a szállodába

Zalakaros – Családostul szállt meg egy zalakarosi szállodában, de nem fizetett az a férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat a csalás miatt.

Arany Gábor

H Attila tavaly január 7-én elektronikus levélben saját és családja számára négy fő részére két éjszakára foglalt szállást február 5-től egy zalakarosi hotelben. Tette ezt annak ellenére, hogy pénze nem volt.  H Attila ugyanis ekkor bevétellel nem rendelkezett,  a bankszámlái mínuszban voltak, azokon vagy  nem volt forgalom, vagy kizárólag terhelés. Egyetlen megtakarítási számlája volt pluszban, összesen 5 471  forinttal. Emellett személyi hitelből, hitelkártya-szerződésekből valamint lakáscélú jelzáloghitelből több millió forintos tartozása is fennállt, ezeket sem tudta törleszteni.

Erről azonban a férfi nem tájékoztatta a hotelt, és olyan benyomást keltett, hogy fizetőképes. Ilyen előzményeket követően H Attila a feleségével, valamint két kiskorú gyermekével február 5-én délután megjelent a szállodában. Kitöltötte a regisztrációs lapot, amelyen azonban a személyi igazolványa számát, a tényleges tartózkodási helyét, az általa használt személygépkocsi rendszámát és a vele utazók személyi adatait szándékosan valótlanul tüntette fel.

Ezt követően a  szobájukat elfoglalták, majd február 7-én reggel fél tízkor a férfi a szolgálatban lévő recepcióssal elhitette, szeretnének később távozni, ezért  a foglalást  négy órával meghosszabbíttatta. Ily módon 16 órakor kellett volna távozniuk. H Attila ekkor a szállodai fogyasztásukat, 4660 forintot kifizette, a többi költséget, 89 200  forintot azonban nem, majd családjával észrevétlenül elhagyta a hotelt.

A  férfi utólag azonban mégis kifizette a számlát,  miután tudomást szerzett arról, hogy  büntetőeljárás indult ellene és a rendőrség keresi. Márciusban és júniusban két részletben törlesztette adósságát.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba az esetről tájékoztatva közölte, a férfi ellen  kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!