Hírek

2017.04.20. 17:40

Csalók és a nem létező fémlemezek

Keszthely - A tévéből ismert, átverésekről szóló Svindler című sorozat egyik epizódja elevenedett meg tavaly nyáron a Balaton-parti városban.

Arany Gábor

A csalások miatt számos alkalommal elítélt Cs. József 2016. augusztus 22-én 11 óra tájt Keresztes János néven bemutatkozva Lentiben található építőipari cég alkalmazottját hívta fel. Megvételre felajánlott neki 240 darab horganyzott lemezt, 1240 forintos darabáron, számlával. Indoklása szerint a keszthelyi kórházban bádogos munkákat végeztek és az anyag megmaradt. Az alkalmazott egyeztetett a főnökével és mivel az ajánlat kedvezőnek tűnt, pár perccel később telefonon megegyeztek, hogy a 240 darab lemezt megveszik. Az alkalmazott az üzlet lebonyolítására aznap délután másodmagával Keszthelyre utazott. A korábban megbeszéltek szerint megjelentek a kórház egyik bejáratánál, és telefonon szóltak Keresztes Jánosnak, hogy megérkeztek a lemezekért. Ekkor az eladó kért 10 percet, és kiküldte az egyik kollégáját. A bejáratnál megjelenő, az eljárásban ismeretlenül maradt férfi közölte, a főnöke megbeszélésen van, várni kell rá és többször türelmet kért. A vád szerint végül négy óra előtt megjelent a bejáratnál Cs. József és társa, majd a kialkudott vételárat, 280 ezer forintot átvették a lemezekért. Az eladó ekkor kitöltötte a bevételi pénztárbizonylatot, a számlát, de nem adta át, hanem közölte, az áru felpakolásához a teherautóval át kell menni a kórház másik, lezárt kapujához, amit ők fognak kinyitni. Ezután Cs. József és társa a kapu felé indultak, majd a kórház területét sietősen elhagyták, és a vevő számára elérhetetlenné váltak.

Az esetről tájékoztatva a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, hogy a férfi ellen társtettesként elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!