Hírek

2017.08.27. 11:18

Csülökfőző verseny Zalamerenyén

ZALAMERENYE - A szombati falunap az ízek, illatok, hangok jegyében telt a dél-zalai településen székely és horvát vendégekkel.

Horváth-Balogh Attila

A programok kora délután kezdődtek a XVII. Zalamerenye Íze címmel meghirdetett csülökfőző versennyel, majd kopjafa-avatásra, az Eszter-lánc mesezenekar koncertjére, Kárász Eszter sanzonestjére, valamint Lilienn és Pánczél Kristóf koncertjére került sor.

A Donja Dubrava-i fúvószenekar is fellépett-Fotó: Horváth-Balogh Attila

– A gasztronómiai versenyünkön helyi lakosok és baráti társaságok, székely testvértelepülésünk, Lécfalva Várhegy településrészének delegáltjai, valamint a szintén baráti, horvátországi Donja Dubrava-t képviselő kedves vendégeink indultak – magyarázta Ódor László polgármester. – A feltételek közt csupán az volt a kikötésünk, hogy csülökhús legyen az alapanyag, az, hogy ebből milyen ételt kell készíteni, nem volt megszabva. Ezért többféle finomság is készült, melyeket helyi erők, illetve a székely és a horvát vendégek alkotta zsűri bírált el.

A polgármestertől azt is megtudtuk: a baráti kapcsolatot szimbolizáló kopjafa felállítását pedig a lécfalviak finanszírozták, melynek párját szeptemberben avatják fel Erdélyben.

A falunapon a Zalamerenyéért plakettet is átadták. Posztumusz kitüntették az évtizedeken át a falut és a térséget szolgáló, idén elhunyt Pék Pál tiszteletest, továbbá a településért végzett munkájáért elismerést vehetett át Tóth Gábor képviselő és Ódor László polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!