Hírek

2016.11.09. 17:02

Csúszik a beruházás - Október helyett december közepe

Zalaegerszeg – Nyáron adtunk hírt a megyeszékhely környékén folyó útépítésekről, felújításokról.

Hajdu Péter

Munka folyik a 74-es főút Egervár felé vezető szakaszán is. Egy olvasónk az átadás csúszása és a folyamatos forgalomtorlódás miatt írta meg tapasztalatait.

– Október végén nem került átadásra az új szakasz, és úgy néz ki, hogy egy ideig nem is fog. Viszont a tél beköszöntével jó lenne, ha tudnánk, mennyi ideig kell még a gyerekeket korábban felkelteni, hogy beérjenek az iskolába. Az egervári kavicsbányától 60 percig tartott, míg hazajutottam Egervárra – panaszolta levelében olvasónk.

Több észrevétel érkezett a munkaterülettel kapcsolatban. Mint hallottuk, nagy gondot jelentett, hogy nem mindenki várta ki a fényjelző készülék zöld jelzését, s a szembejövők dugót okoztak.

Még jó ideig jelzőlámpás forgalomirányítás lesz, de rövidebb távon, így remélhetőleg kevesebb forgalmi dugóval Fotó: Pezzetta Umberto

– A keskeny szervizúton bedugult az autóforgalom, mivel a piros lámpa ellenére sokan átjönnek. Így jártam én is, mikor két kamion Egervár felől szembe jött a mi zöldünkben. Megköszönném, ha érdeklődnének a kivitelezőnél, hogy mégis mi várható – írta olvasónk.

A beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. áprilisban írta alá a kivitelezési szerződést a közbeszerzési eljáráson nyertes DSW Konzorciummal, ennek a szerződésnek része a 74-es főút Kispáli bekötő úti csomóponti szakaszának felújítása, mintegy 662 millió forint értékben. Kanyarodósávokkal kialakított biztonságos csomópont kialakítása a cél, és a beláthatatlan bukkanók magassági korrekciója, az útpálya korszerűsítésével együtt. Nyáron, a munkákról szóló tudósításunk során valóban mi is azt az információt kaptuk, hogy a befejezés október második felében várható.

Miért a késés, és mikor készülnek el a munkákkal? – tettük fel a kérdést a DSW Konzorcium illetékesének. Pék János projektvezető érdeklődésünkre előrebocsátotta, hogy elnézést kérnek a közlekedőktől a csúszásért, s tudják, hogy a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején dugók alakulnak ki.

– A csúszás az időjárás, a térségben nyáron lehullott extrém mennyiségű esők miatt következett be. Több esetben előfordult, hogy napokig nem tudtunk dolgozni a területen, ahol az egész útszerkezetet cserélni kellett. Ezért kellett módosítanunk az átadás határidejét december 15-re. Most azonban a korábbiaknál már jobb lesz a közlekedési helyzet. A fényjelző készülékkel szabályozott forgalmú szakaszt, ami körülbelül egykilométeres volt, áthelyeztük a csomóponttól a város irányába, a kőbánya felé, és most már rövidebb, mintegy 400 méteres szakaszról van szó – mondta a szakember érdeklődésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!