Hírek

2017.02.01. 11:10

Délelőtt már jól járhatók az utak

Lenti – Mind az autósak, mind a gyalogosokat visszafogta az időjárás, alig volt forgalom a délelőtti órákban a városban, szinte üresek a nagyobb parkolók.

Korosa Titanilla

Sokan megfogatták a figyelmeztetést és aki tehette otthon maradt. A városban az utak és a járdák kis körültekintéssel jól járhatók, a kedden délután leesett ónos eső elállta után már délután megkezdték a síkosságmentesítést a városgazdálkodás munkatársai.

Fotó: Korosa Titanilla

Mint megtudtuk: folyamatosan sózták a járdákat és az utakat egészen kedd délutántól éjfélig, majd a hajnali órákban újra elkezdték, felkészülve a reggeli közlekedésre. A Lenti Hulladékkezelő Kft. munkatársai több géppel is, így egy sószóróval és három hóekével dolgoztak közösen a városgazdálkodás dolgozóival, akik kézi erőt is bevetettek, 30-an dolgoznak jelenleg is a város belterületén és a városrészekben, sózzák a közlekedési útvonalakat és végzik a síkosságmentesítést.

Horváth László polgármester a reggeli órákban ellenőrizte a város útjainak és járdáinak állapotát, ezt követően elmondta: úgy látja, jól járhatók az utak és a járdák a városban, az önkormányzathoz tartozó utcákat mindenhol lesózták és megtették, amit ilyenkor szükséges, de odafigyelnek a temetők környékére, valamint a parkolók rendbe tételére is.

A magánházaknál az ott lakók feladata, felelőssége a járdák jégtelenítése, ennek többen eleget is tesznek, több ház előtt fűrészporral, homokkal vagy sóval szórták le a a házak előtti szakaszokat, illetve  a belvárosi üzletek előtt is takarították a járdákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!