Hírek

2016.06.13. 13:13

Delfinek a pszichiátrián - diákok dekorálták ki a foglalkoztató falait

Zalaegerszeg - Delfinekkel, halakkal, medúzákkal varázsoltak tengeri hangulatot a pszichiátriai betegek Pózván működő gyógyító célú foglalkoztatójának falaira a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola diákjai.

Magyar Hajnalka

A dekorációt a közösségi szolgálat égisze alatt készítették el a fiatalok. A megszépült folyosót hétfőn mutatta be a sajtónak dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Kórház főigazgatója. Mint elmondta, a kórház tíz osztályán  hat középiskola diákjai végeznek közösségi munkát, ebben a tanévben összesen 57-en teljesítettek szolgálatot. Közülük sokan - mentori támogatással -  betegágy mellett. Fontosnak tartja, hogy a fiatalok ebben a fogékony életkorban kaphatnak impulzusokat a szolidaritás, a segítő attitűd megerősödéséhez. A pszichiátriai rehabilitáció környezetének vidámabbá tétele különösen szép vállalás volt, hiszen az ingergazdag környezet gyógyító erővel bír.

A munkában Balogh Boglárka, Soós Petra és Horváth Boglárka is segédkezett Fotó: Pezzetta Umberto

Rigó Csabáné, az iskola igazgatója hozzátette, intézményükben minden végzős teljesítette az 50 órányi közösségi szolgálatot. Ennek keretében olyan tapasztalatokat szerezhettek, s olyan helyekre juthattak el, ami ritkán adatik meg egy tizenévesnek. A festést a következő tanévben folytatni tervezik, mégpedig egy virágos réttel. A tengeri akvárium megalkotásában Réman Erika, Szalai Alexandra, Kékes Valentina, Kalányos Laura, Koronczi Kitti, Csalló Evelin és Bellér Noémi járt az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!