Digitális kataszterben a zöldterületek adatai

2017. július 06., 13:02 szerző: Pásztor András fotós: Szakony Attila
komment
NAGYKANIZSA A közelmúltban átfogó felmérés készült a város kezelésében lévő közterületekről. Az ingatlankataszter aktualizálása törvényi előírás, de a pontos adatok tükrében a kaszálási és egyéb munkák is tervezhetők.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Mint azt Fitos István, a városüzemeltetésért felelős VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója elmondta: hónapokkal ezelőtt adtak megbízást egy cégnek, hogy mérje fel az önkormányzati területeket.

– Az önkormányzat eddig is rendelkezett ingatlankataszterrel, ám az abban szereplő adatok elavultak voltak, ezért ideje volt friss és pontos adatokhoz jutni – mondta a vezérigazgató, aki hozzátette: az aprólékos munkának köszönhetően az ingatlankataszterben a helyrajzi számok alapján minden kikereshető, például,az is, hogy egy adott területen milyen hosszú út- és járdaszakasz van, hány darab fa vagy bokor található, vagy éppen mekkora a kaszálandó zöldterületek nagysága.

Mint kiderült: az felmérés alapján a város peremterületein lényeges eltérések mutatkoztak a kaszálandó területek nagyságát illetően.

A Csónakázó-tó környékén az új és friss adatok alapján közel 300 ezer négyzetméternyi terület vár kaszálásra
Fotó: Szakony Attila

– Bajcsán közel 23 ezer négyzetméternyi, Miklósfán 48 ezer négyzetméternyi, Kiskanizsán és Palinban 175 ezer négyzetméternyi, míg a Csónakázó-tó környékén 300 ezer négyzetméternyi zöldterületet kell rendben tartanunk – árulta el Fitos István. – A digitális térképen a belvárosra vonatkozó adatok is szerepelnek, külön a fűvel borított területek, a virágágyások, a fák és bokrok száma egyaránt. A térkép adatai egyébként folyamatosan frissíthetők, bővíthetők.

A vezérigazgató elárulta: a felmérésre és a digitális térkép elkészítésére közel 2 millió forintot költött a társaság, ám ez a kiadás rövid időn belül megtérül, hiszen pontosabban és jobban lehet majd tervezni a szükséges munkákat.

Pásztor András

2017. július 06., 13:02 szerző: Pásztor András fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...