Hírek

2017.06.09. 19:00

Némethné Tóth Tímea a leghumánusabb nővér

ZALAEGERSZEG - Bensőséges ünnepség keretében adták át tegnap a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban a Leghumánusabban Tevékenykedő Nővér Díjat Némethné Tóth Tímeának, a belgyógyászat diplomás ápolójának.

Hajdu Péter

Az ünnepségen dr. Paizs Teréz, a Nemes Nővérek Márta Alapítvány kuratóriumi elnöke emlékezett meg az alapítványról és a díjról. Nemes Jolán Adél egykori kékkeresztes nővér az 1948-ban feloszlatott Kékkeresztes Márta Betegápoló Egyesület emlékére 1995-ben életre hívta a Nemes Nővérek Márta Alapítványt, és annak gondozásában a Leghumánusabban Tevékenykedő Nővér Díjat. Mint az elismerés nevében is benne van, annak kell évente odaítélni, aki a munkáját a betegek iránti nagy odaadással, szeretettel, humánusan végzi.

1995-től háromszor adták át a díjat, majd tizennyolc éven át az alaptőke alacsony kamatai miatt nem kerülhetett arra sor. Ezt követően tavaly, és most, ötödször talált gazdára a jutalom, amivel kapcsolatban dr. Paizs Teréz elmondta, az elismerésre javasolt számos nővér közül nehéz volt választani, mert még sokan megérdemelték volna. Dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója megemlékezett a nővérek áldozatkész munkájáról, majd a kuratórium elnöke átadta a díjat Némethné Tóth Tímeának, aki 1996-tól dolgozik a belgyógyászaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!