Hírek

2016.11.21. 16:16

Díjeső hullt Zala megyére

Nagykanizsa – Kiválóan szerepeltek a zalai települések a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Versenyen. A benevezett 21 falu, község és város közül 13 kapott valamilyen díjat, amire joggal lehetünk büszkék.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Lancsák Lajos, Nagykanizsa volt főkertésze, a verseny országos zsűrijének tagja elmondta: az immár 21. alkalommal kiírt megmérettetésre országos szinten 283 település nevezett – az ünnepélyes díjkiosztóra a hét végén került sor Kaposváron, a Szivárvány Kultúrpalotában.

– A zsűri minden évben 5 első díjat ad ki: 50 ezer fős lakosságszám alatti, illetve fölötti város, 2000 fő alatti és fölötti falu, valamint fővárosi kerület kategóriákban – bocsátotta előre a szakember. – Megyénkből Zalaegerszeg, Kispáli, Zalaszentgyörgy, Gelse, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Keszthely, Lenti, Letenye, Szepetnek, Sormás, Nagykanizsa, Zalakaros, Liszó, Belezna, Balatongyörök, Egervár, Karmacs, Zalaszentgrót és Zalaszentmárton nevezett. És elég szép eredményeket sikerült elérniük: díjat kapott Zalaszentmárton, Balatongyörök, Nagykanizsa, Zalakaros, Gelse, Kispáli, Keszthely, Gyenesdiás, Zalaegerszeg, Szepetnek, Vonyarcvashegy, Letenye és Lenti önkormányzata, továbbá elismertük a legvirágosabb éttermeket is, ezt a díjat a nyugat-dunántúli régióban a nagykanizsai Szőlőskert Étterem érdemelte ki.

Szepetnek az Év települése-díjat kapta meg, ami különösen szép siker.

 

Kaposvárott 102 díjat osztottak ki, képünkön a díjazottak egy csoportja, középen Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere. A dél-zalai városnak Arany Rózsa díjat adományoztak, elismerve az itt zajló kertészeti szakmai munka magas színvonalát

Fotó: Most Médiacsoport

 

– Természetesen, nagyon örülünk az elismerésnek, amit több évnyi kitartó munka után vehettünk át – jelentette ki Vlasicsné Fischl Timea polgármester. – Azt gondolom, a sikerben sok szepetneki munkája van benne, külön kiemelném a Szepetneki Faluvédő-Faluszépítő Egyesület közreműködését a település új arculatának kialakításában. Remélem, a következő években ezen az úton tudunk tovább haladni.

Zalakaros úgynevezett elnöki díjat kapott.

– A zsűri Zalakaroson megbizonyosodhatott arról nyári látogatása során, hogy településünk nem csak foltokat szépíti közterületeit, hanem azokat egységes arculati elemként kezeli – hallottuk Novák Ferenc polgármestertől. – Fontosnak tartjuk, hogy a tiszta, virágos közterületek úgy a lakosság, mint a turisták számára is megfelelő komfortérzetet biztosítsanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!