Hírek

2016.10.01. 13:16

Dimbes-dombos tájon át futva

Cserszegtomaj – Háromszáz futó küzdötte le a település dombjait és lejtőit az I. Cserszegtomajfutás versenyen.

Keszey Ágnes

Nehéz terep volt futók szerint az útvonal, mely a falun át vezetett. Kemény és küzdelmes versenyként értékelték a távot, legtöbbjüknek az emelkedők, főként a templom előtti domb okozta a legnagyobb kihívást, sokaknak az utolsó szakasz leküzdése is emlékezetes maradt.

A  nyolcad-, negyed- és félmaraton, valamint a váltófutás versenyzőire 5,3 kilométeres körök vártak. Bartha Gábor polgármester lapunknak elmondta: két helyi, rendszeresen sportoló fiatalember: Juhász Péter és Kiss Zalán és ötlete volt a hagyományteremtő verseny megszervezése.

A váltófutás egyik csapata a Kehidakustányi Szaladinkák

A megrendezéshez az önkormányzat és támogatók is segítséget nyújtottak. Háromszáz főben maximálták az indulók létszámát, s már egy hónapja  be is telt a limit.

– Egy, kettő és négy körös verseny, valamint váltófutás volt. A terep dimbes-dombos, sokak szerint tréfás: hiszen lejtők és emelkedők váltakoztak: olyan igazi cserszegi vidék. Az elmúlt két hónapban pályabejáró futásokat is szerveztünk, így sokan megismerkedhettek a tereppel – mondta el Juhász Péter.

Több mint nyolcvanan – szervezők, forgalomirányítók, polgárőrök, segítők, önkéntesek-  a falu sok lakója segítette a lebonyolítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!