Hírek

2013.03.01. 15:06

Diplomaosztó a BGF zalaegerszegi gazdálkodási karán

Zalaegerszeg - A fiatalember a pulpitusra lépve széles gesztussal és ugyanilyen mosollyal hajítja hallgatótársai közé talársapkáját. Majd úgy kell visszahívni, mert a diplomáját elfelejtette átvenni.

Magyar Hajnalka

A fenti, derűs jelenetnek a Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi gazdálkodási karának pénteki  diplomaosztóján lehettünk tanúi, bizonyságot szerezve arról, hogy a diákévek lezárulta még nem jelenti, hogy kiveszett volna az ifjúságból a jókedv. Hetvennyolc végzős fejezte be tanulmányait gazdálkodás és menedzsment, valamint  pénzügy és számvitel szakon, ám közel 25 százalékuk, a szakmai nyelvvizsga hiányában egyelőre csak igazolást kapott a sikeres végzésről. Nyolcan azonban a nagyon értékes, értékelemző végzettséget igazoló tanúsítványt is átvehették a diplomájuk mellé.

Farkas Teodóra, Dávid Barbara és Csók Nikolett mutatja frissen átvett diplomáját  a BGF gazdálkodási karán. Fotó: Pezzetta Umberto

Elsőként dr.habil Solt Katalin dékán szólt a végzősökhöz. Elmondta, bár az iskola sokféle munícióval felvértezte őket, a mai világban nem könnyű megvalósítani a szárnyaló álmokat. Munkahelyet találni, egzisztenciát teremteni, boldog családot alapítani csak akkor tudnak, ha a továbbiakban is alkalmazzák a közgazdasági döntések logikáját, a reális tervkészítés módszerét. Ettől persze még a közgazdász is ember, nem számológép, az érzelem és a józan kalkuláció jól megfér egymással. Külön elismerte azok teljesítményét, akik munka mellett tették le vizsgáikat. A végzősök nevében Novák Szabina szólt, kitérve a közös élményekre, s köszönve a főiskolának, hogy elindította őket azon az úton, amit járva nem csak szellemi munkás, de értelmiségi is válhat belőlük.

Ezt követően a végzősök átadták a kar zászlaját a maradóknak, akik nevében Nagy Nikolett és Ódor Ágnes, valamint Kosár Lajos, a hallgatói önkormányzat elnöke vett búcsút a kirepülő évfolyamtól.

A diplomák kiosztása után Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere köszöntötte az új közgazdászokat. Kiemelte, a munkaerőpiac megbecsüli az e karon szerzett diplomát, mint ahogy a város is büszke a képző intézményre és a magasan kvalifikált oktatói karra. E megbecsülésnek az elmúlt három évben mintegy 78 millió forintos támogatás formájában is tanújelét adta.

A legjobb tanulmányi és közösségi teljesítményt nyújtó hallgatókat ugyancsak jutalmazták, majd végül átadták az Év közgazdász hallgatója díjat, amit a karon működő Közgazdászok Közhasznú Egyesülete hozott létre. A második alkalommal odaítélt elismerést Pecsicsné Kiss Veronika vehette át Lambertné Katona Mónika dékánhelyettestől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!