Hírek

2017.02.24. 15:50

A polgármestert is díjazták a BGE diplomaosztóján

Zalaegerszeg - Pénteken összesen 78 hallgató búcsúzott az egyetemi évektől a BGE zalaegerszegi gazdálkodási karának diplomaosztóján. Az ünnepség keretében először adták át a Civis perpetuus Facultatis, a kar örökös polgára díjat, amit Balaicz Zoltán polgármester vehetett át.

Rákos Bianka

Lambertné Katona Mónika dékán köszöntőjében elmondta az intézményben, a 46 éve szisztematikusan felépített és tudatosan fejlesztett oktatás adja meg a zalaegerszegi karon végzett közgazdászok elismerését. A dékán az egyetemi éveket kiindulópontként jellemezte, ami megmutatja a diákoknak az utat és elindítja őket a sikeres élet felé.

Zalaegerszeg polgármestere Balaicz Zoltán másodikként szólalt fel és gratulált a friss diplomásoknak. A polgármester szerint, Magyarország egyik legjobb gazdasági képzése zajlik a zalaegerszegi karon, úgy fogalmazott: a munkaerőpiac megbecsüli az itt megszerzett tudást. Beszédében felszólította a diákokat, hogy az ünnepi pillanatokban gondoljanak azokra, akik segítették őket a diplomaszerzésben, a BGE és kar vezetésére, a tanárokra, szülőkre, barátokra.

Kátyás Krisztina, Ludnik Eszter, Mazur Tímea gazdálkodás- és menedzsment szakon szerzett diplomát Fotó: Pezzetta Umberto

„Azért vagy itt, hogy mindent megtanulj, hogy az égbe szállj, nehogy a porba hullj" - zárta le gondolatait a polgármester, az „Azért vagy itt" című Ákos sláger részletével.

A hallgatói önkormányzat nevében Fáró Fanni HÖK elnök búcsúzott, majd könnyeivel küszködve, Palotás Valentina közgazdász hallgató, a végzősök nevében köszönt el diáktársaitól.

Az idei évben, nyolcan gazdaságinformatikus - logisztika, tízen gazdálkodási és menedzsment - szolgáltatásmenedzsment, szintén nyolcan vállalkozásszervező, húszan pénzügy és számvitel, tízen pedig pénzügy MSc - vállalati pénzügy szakirányon végeztek. Az ünnepségen elhangzott, hogy az idei évben vehetik át először diplomájukat a business coach és a pályázati projektmenedzser továbbképzés tanulói, összesen huszonkét fő. Lambertné Katona Mónika átnyújtotta az okleveleket és tanúsítványokat, majd Mazur Tímea tolmácsolásában a végzősök elmondták az eskü szövegét. Az év végzős hallgatója díjat Mazur Tímea nyerte el. Zenés irodalmi előadás után, először adták át a Civis perpetuus Facultatis díjat, amit a zalaegerszegi polgármester, Balaicz Zoltán vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!