Hírek

2015.06.28. 10:59

Diplomások lettek: Több hallgató is díjat vehetett át kimagasló, sikeres teljesítményéért

Nagykanizsa – Pénzügyesek, projektmenedzserek, logisztikusok, informatikusok, víz- és szennyvízkezelési szakmérnökök, illetve turizmus- és vendéglátás szakos hallgatók vehették át diplomájukat szombaton Hevesi Sándor Művelődési Központban, a Pannon Egyetem diplomaátadó ünnepségén.

Pásztor András

A kanizsai intézményben végzett hallgatók közül többen külön kitüntetést is átvehettek, illetve a kampusz alapításának 15. évfordulója alkalmából a dolgozók is elismerésben részesültek.

A végzős hallgatókat elsőként Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere köszöntötte. Mint mondta: a hétköznapok szerény, céltudatos tevékenységének és folyamatos küzdelmének megléte ugyan telis-tele van fáradsággal, bizonytalansággal, álmokkal és félelmekkel, ugyanakkor ez a boldog ünnepek és magasztos pillanatok mögött meghúzódó kis lépések szerény világa, amely minden érték alapja és fokmérője. Ez az, ami súlyt és valós tartalmat ad minden eredménynek, ami nehézzé és értékessé tesz még egy kis papírlapot is.

Ezt követően dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem július elsejétől hivatalba lépő rektora szólt, aki a kanizsai kampusz egyedülálló sikerének titkáról is beszélt.

Kondákor Balázs (jobbról) mérnökinformatikus két díjat is átvehetett teljesítményéért. Először Dr. Polay Józseftől az „Egyetemi Kamarai Díjat", később pedig a „PEN Ezüst Toll" díjat. Fotó: Szakony Attila

– A nagykanizsai kampusz a hazai felsőoktatásban egyedülálló sikerként értelmezendő, ami a város, a régió, az intézmény példaszerű összefogásának és néhány megszállottságig elhivatott ember erőfeszítéseinek gyümölcse – jegyezte meg a hamarosan hivatalba lépő rektor, aki hozzátette: a kampusz létrejötte és dinamikus fejlődése szinte csodaszámba megy ebben a zsugorodó, válságokkal terhelt világban.

A fenti mondatokat Birkner Zoltán kampuszigazgató is megerősítette, aki a kanizsai intézmény családias légkörét, a közösség összetartó erejét méltatta, s aki azt kívánta a végzős hallgatóknak, hogy leendő munkahelyeiken is ilyen támogató, őszinte, baráti légkörbe kerüljenek.

Az ünnepi beszédeket követően az elismerések átadására került sor. Elsőként a Kanyssa Hallgatói Alapítvány díját Kántás Ádám vehette át, aki az egyetemi évei alatt sok közösségi munkát végzett.

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara „Egyetemi kamarai díját" idén Kondákor Balázs mérnökinformatikus hallgató kapta.

Büki Rolandot, Kondákor Balázst, Kovács Ákost, Nagyné Dunai Beáta Katalint és Németh Zoltánt „PEN Ezüst Tollal" jutalmazták, miután kimagasló teljesítményükkel öregbítették az intézmény hírnevét.

A „PEN Ezüst Toll" elnevezéssel az intézmény jelezte, hogy az „Arany Toll" csak az életben érdemelhető ki további magas színvonalú és sikeres munkával. Éppen ezért az idén Hegedűs András vehette át az elismerést, aki 2006-ban műszaki-informatika szakon végzett a kanizsai kampuszon, majd évekig kollégaként erősítette az intézményt, de egy ideje már saját informatikai vállalkozását vezeti.

A kanizsai kampusz alapításának 15. évfordulója alkalmából több dolgozó – dr. Holczinger Tibor, dr. Horváth-Bodzai Dorottya, dr. Keller Krisztina és Fenyvesi Károlyné – is elismerésben részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!