Hírek

2016.03.30. 18:14

DK: Van kiút a jelen helyzetből - Normális egészségügyet, normális oktatást

Lenti – Varju László országgyűlési képviselő, a DK alelnöke tartott szerdán lakossági fórumot a településen.

Korosa Titanilla

A találkozót megelőző sajtótájékoztatón a következőket mondta: – Néhány hete fogadtuk el a Sokak Magyarországa programot, amely nem egy lezárt esemény. Most kezdjük a vitáját és a lakossági fórumok is erről szólnak. A mai találkozón vitát kezdeményezünk, hogy olyan sokakat érintő ügyekről beszéljünk, mint az oktatás és az egészségügy helyzete. Úgy gondolom, reményt és lehetőséget kell adni az embereknek, elmondani, hogy van kiút a jelen helyzetből. Van lehetőség normális egészségügyi ellátásra, arra, hogy a szolgáltatásokat ne csak a lakóhelytől távol lehessen igénybe venni. Van esély arra, hogy a gyerekek normális iskolába járjanak, nekünk, felnőtteknek pedig legyen munkahelyünk – mondta Varju László.

Molnár Péter (balra) régiós koordinátor, Varju László (középen) és Keresztes Csaba választókerületi elnök a lenti fórumon

Komoly problémának nevezte, hogy a kormány gazdaságpolitikája következtében sokan elhagyták Magyarországot. Jelezte: itt, a határ mentén nem ismeretlen a külföldi munkavállalás, de már az ország egészét tekintve is sokan erre kényszerülnek.

A fórumon szó volt a minimálbér emeléséről, a boltok vasárnapi zárva tartásáról, az áfamentes internethasználatról, valamint a pedagógusok, orvosok és ápolók fizetésének megemeléséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!