Hírek

2017.08.21. 16:22

Egerszegi városszemle a bicikli nyergéből

Intézmények, hivatalok, szervezetek vezetőit szólította nyeregbe maga mellé Vigh László országgyűlési képviselő, hogy biciklivel járják végig a megyeszékhely tervezett fejlesztéseit.

Magyar Hajnalka

Hétfőn délelőtt a polgármesteri hivatalnál találkoztunk a kerekező konvojjal, ahol Balaicz Zoltán polgármester stílszerűen a zalaegerszegi kerékpárutak küszöbön álló bővítéséről adott tájékoztatást. Ezt megelőzően azonban Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos megvilágította a rendhagyó kezdeményezés hátterét.

A kerékpáros szemle résztvevői. A kép bal szélén a városházánál civilként csatlakozó Hajdu Júlia, mellette a szervezők részéről Dén Dániel, dr. Császár Gabriella (a PTE ETK zalaegerszegi képzési igazgatója), dr. Besenczi Árpád (a Hevesi Sándor Színház igazgatója), dr. Halász Gabriella (a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója), dr. Sifter Rózsa (Zala megyei kormánymegbízott), Balaicz Zoltán (polgármester), Vigh László (országgyűlési képviselő), dr. Sorok Norbert (a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke), Frauenhoffer Márta (a Zalaegerszegi Televízió ügyvezetője), Horváth A. Attila (a Zalai Hírlap főszerkesztője), Egri Gyula (a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója) és dr. Sipos Gyula (Zala megyei rendőr-főkapitány) Fotó: Pezzetta Umberto

- Akciómat, amelynek keretében kerékpárral látogatom meg a falvakat, kiterjesztettem a megyeszékhelyre is, mégpedig hagyományteremtő céllal - mondta.

A körút elsősorban a tervezett fejlesztésekre koncentrált. A csácsi városrészből indultak, tájékozódtak a leendő Mindszenty-központ területén, majd kikerekeztek a Göcseji Falumúzeumba. Csácsban Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő, a Mindszenty-emlékközpontnál Stróber László apátplébános, dr. Kovács Gábor jegyző és Böjte Sándor önkormányzati képviselő, a Vizslaparkban Bali Zoltán, az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumnál Tóth János igazgató, a falumúzeumnál Tolvaj Márta alpolgármester, míg a városházánál Balaicz Zoltán tartott rövid tájékoztatót. Utóbbi elmondta, hogy Zalaegerszegen TOP forrásokból 2020-ig 15 kilométer új kerékpárút épül meg, a fejlesztésre 1,1 milliárd forintot fordítanak. Elsősorban a hivatásforgalmi, vagyis a munkahelyre való eljutást megkönnyítő kerékpárutakra koncentrálnak, így a déli iparterület irányában Bocföldéig kiépül a hálózat, és a Rákóczi úton is kiteljesül a nyomvonal. A fejlesztés másik fő iránya az újonnan létesülő turisztikai attrakciók kerékpáros megközelítését szolgálja, ideértve a Gébárti-tó és az AquaCity környékét is.

A kerékpározó notabilitásokhoz a városházánál spontán módon csatlakozott Hajdu Júlia zalaegerszegi nyugdíjas, aki évtizedek óta biciklivel járja a várost, így nagyon örül az új fejlesztéseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!