Hírek

2015.05.12. 13:13

Egészségtudományi diák-kutatók - Jól szerepeltek a zalagerszegi diákok

Zalaegerszeg - A a hétvégén rendezték meg a zalai megyeszékhelyen a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara XXI. Tudományos Diákköri Konferenciáját. Az alábbiakban az egerszegi képzési központ elismerést nyert hallgatóinak dolgozatairól szólunk.

Arany Horváth Zsuzsa

Az egészségtudományi szekcióban első lett a negyedéves Borsos Zsófia, a gyógytornász szakirány hallgatója, Az alsó végtag különböző módon való pozícionálása és a műtéti területből ürülő posztoperatív vérmennyiség vizsgálata térdprotézis műtét után című munkájával, (Témavezetők: Császárné Gombos Gabriella, dr. Schmidt Béla).

A sporttudományi szekcióban I. helyezést kapott a szintén negyedéves gyógytornász szakos Nagy Alexandra Futball játékosok ligamentum cruciatum anterius pótlást követő balance és funkcionális elégedettség vizsgálata kutatásáért. (Témav.: Tóthné Steinhausz Viktória).

A HÖK különdíját kapta Tóth Péter Zoltán (gyógyt. III. évf. Törzsstabilizáló tréning hatásának vizsgálata utánpótláskorú labdarúgóknál dolgozatáért. (Témav.: Császárné Gombos Gabriella).

Tóth Péter Zoltán Elmer Diánától (Hallgatói Önkormányzat elnöke, Pécs) veszi át az elismerést. Fotó: pte etk ZKK

A társadalomtudományi szekcióban különdíjat kapott Kondákor Brigitta (egészségbiztosítási szak III. évf.), aki a Zala Megyei Kórház dolgozóinak hallgatótársainak összehasonlítását végezte el a véradási motivációkat, ismereteket vizsgálva. (Témav.: Csákvári Tímea, Horváth László).

A Zala Megyei Kormányhivataltól Magyarország alaptörvényét díszkötésben kapta Simon Ildikó (egészségbizt. IV. évf.). Ő a háziorvosi alapellátás eszköztámogatásáról írt. (Témav.: dr. Turcsányi Katalin)

A fizioterápia szekcióban II. lett Vizsy Mária (gyógyt. IV. évf.) az Ülőmunka következtében kialakult krónikus derékfájdalom kezelése aktív technikák alkalmazásával című munkájáért. (Témav.: Császárné Gombos Gabriella).

Szakmai kongresszusra kapott meghívást Szántó Ágota (gyógytornász IV. évf. ) a csontritkulás elleni szenzomotoros tréningről írottakért.

Különdíjat kapott Varga Klaudia (gyógyt. IV. évf.) a Gyermekek egyensúly- és koordinációproblémáinak rehabilitációja kutatásáért. (Témav: Bajsz Viktória).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!