Hírek

2017.06.29. 17:45

Egészségügyiek ünnepe - Közös vacsorával köszöntötték az egészségügyi dolgozókat

ZALAEGERSZEG, PACSA A Semmelweis-napon, a hírneves magyar orvos születésnapjához kapcsolódóan 1992 óta mond köszönetet a magyar társadalom az egészségügyben dolgozóknak.

Arany Horváth Zsuzsa

Tegnap este Balaicz Zoltán polgármester és Velkey Péter, a polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályának vezetője közös vacsora keretében köszöntötte a zalaegerszegi városi egészségügyi alapellátásban dolgozókat. A város első embere elmondta, azon munkálkodnak, hogy az egészségügyi alapellátás feltételei, a munkavégzés körülményei folyamatosan javuljanak. A Területi Operatív Programban 353 millió forintot fordítanak 14 háziorvosi körzet (9 felnőtt és 5 gyermek praxis), 10 védőnői körzet (9 területi és 1 ifjúsági) és a központi ügyelet épületének korszerűsítésére.

Kovács Tamásné átveszi a díjat Balaicz Zoltántól Fotó: Pezzetta Umberto

A Semmelweis-nap alkalmából Zalaegerszeg önkormányzata dr. Zsiga Erzsébet fogszakorvost, Szlávi Erzsébet fogászati asszisztenst, Kovács Tamásné védőnőt, dr. Keszthelyi Júlia házi gyermekorvost és Vizlendvay Katalin asszisztensnőt részesítette elismerésben. Szekérné Büki Erzsébet területi védőnő pedig június 13-án miniszteri elismerő oklevelet vehetett át a fővárosban.

A Semmelweis-nap alkalmából tegnap Pacsán Kelemen Tamás polgármester és a képviselő-testület fogadás keretében köszöntötte a város önkormányzatának nevében az egészségügy városi munkatársait, köztük a háziorvosi rendelőben, a védőnői szolgálatban és a mentőállomásokon dolgozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!