Hírek

2012.03.21. 20:48

Egy focimeccs utózöngéi - Elszabadult indulatok Cserszegtomajon

Nem volt zökkenőmentes a hétvégi Cserszegtomaj-Vonyarcvashegy összecsapás. A vonyarci csapat még a bajnokság kezdetén a nevezési lapon hivatalosan jelezte a játékvezetői bizottságnak, hogy Kovács Zsigmond játékvezető küldését nem kéri a mérkőzéseire. Ám a mostani csatát Kovács vezette...

Horváth László

Cserszegtomaji SK - Vonyarcvashegy 1:1 (0:0)
Jv: Kovács Zs., Cserfő Gy., Kovács P.
Cserszegtomaj: Fonnyadt - Hauser, Pais(Boncföldi), Vajda, Csillag,
Török, Kovács I., Nyári, Pálfi D.(Pálfi I.), Kovács R., Németh
Edző: Takács Tamás
Vonyarcvashegy SE: Nagy - Molnár, Szalma, Kiss, Páncsics, Szeles, Németh,
Kenesei, Cser, Lajtai, Mátó
Edző: Lajtai Roland

49.perc: Kenesei nagyszerű labdával ugratta ki Mátót a félpályáról,
aki lefutotta a hazai védőket és az elfekvő kapus felett elegánsan a
hosszú felsőbe emelt: 0:1
94.-perc: Szabadrúgást követően egy vendégvédőt rálöktek a kimozduló Nagyra, aki kiejtette a labdát, amelyet a Németh a kapuba kotort 1:1

Nos, ez egy szimpla tudósítás (lenne) a Zala Megyei Labdarúgó-bajnokság egyik hétvégi (megyei II. osztály északi-csoport) mérkőzéséről. De, nem az, mivel a vendégek szakosztályvezetője, Mátó János szerint a ZMLSZ felelőse(i) is hibáztathatóak, hogy a mérkőzésen elszabadultak az indulatok.

-  Az egyenlítő gól után a játékvezető ténykedését megtapsoló Páncsicsot, a vendégek csapatkapitányát azonnal kiállította Kovács Zsigmond, a mérkőzés játékvezetője. - idézte fel a történteket Mátó János. - Ezután elszabadultak az indulatok, amely elkerülhető lett volna, amennyiben a labdarúgó szövetség figyelembe veszi a vendégcsapat kérését.

 - Miként kerül a ZMLSZ a képbe?
- A vonyarcvashegyi csapat a bajnokság kezdetén a nevezési lapon hivatalosan jelezte a játékvezetői bizottságnak, hogy Kovács Zsigmond játékvezető küldését nem kéri a mérkőzéseire. Általános meglepetésre a bizottság ezt figyelmen kívül hagyta, és ez jelentősen befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Sajnos a mérkőzés jegyzőkönyve sem tükrözte hűen a valóságot. (A jegyzőkönyv szerint az egyik vonyarci játékos szerint a bíró „elcsalta a meccset”, majd szidalmazta a játékvezetőt - szerk.) A történtek felháborítóak és elgondolkodtatóak egyben, milyen könnyen el lehet rontani 2-300 ember hétvégi szórakozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!