Hírek

2017.03.05. 15:48

Egy nem mindennapi menyegző

Nagykanizsa - Nem mindennapi esküvőt tartottak szombaton. Tűzoltó és rendőr fogadott egymásnak örök hűséget a város házasságkötő termében.

Benedek Bálint

A ceremónia közben a Murakeresztúri Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka, Tislerics Antal egy 42 éves Iveco Magirus gépjárműfecskendővel gurult a bejárat elé.

- Korábban hivatásosként volt már példa arra, hogy esküvőn vettünk részt, de ilyen különlegesen soha - fogalmazott a parancsnok. - Eléggé ritka, hogy két egyenruhás találjon egymásra, ám örömmel tölt el a boldogságuk. A férjjel, Szappanos Péterrel együtt szolgáltam, így szívesen vállaltam el a nemes feladatot.

Miközben az újdonsült feleség, a rendőrség állományában dolgozó 28 éves Szappanos Kitti és az egy évvel idősebb férje kimondták a boldogító igent, a rendőrautó is leparkolt a tűzoltókocsi mellé. A járművek látványa nemcsak a násznépet, hanem a járókelőket, a gyerekeket is lenyűgözte. Többen megörökítették mobiltelefonjukkal a nem mindennapi jelenetet.

A pár a házasságkötő terem előtt. Szappanos Péter és Kitti emlékezetes esküvőt szeretett volna Fotó: Gergely Szilárd

A házaspárral a megismerkedésük történetéről és hivatástudatukról a nagy nap előtt beszélgettünk.

- Öt évvel ezelőtt kezdődött minden, akkor ismerkedtünk meg egy baráti társaságban - mesélte Kitti. - Az ismerkedés eléggé lassan ment, hiszen a találkozást nem követte azonnal randevú. Jártuk a saját utunkat, ám úgy éreztük, nem tudunk egymás nélkül élni, s akkor szorosabbra fűztük a kapcsolatunkat.

Péter őszintén bevallotta: a korábbi párkapcsolatai tiszavirág-életűek voltak, azonban Kitti feltűnése, s az iránta érzett szerelme hamar változtatott a korábbi gyakorlaton.

- Kifejezetten használt a kapcsolatunknak, amikor három éve összeköltöztünk és együtt csinosítgattuk a közös lakásunkat - mesélte a férfi. - Innentől kezdve a közös életünkre koncentráltunk. Tavaly szeptember 12-én, Kitti születésnapján kértem meg a kezét, hagyományosan családi körben. S bár egyelőre még nem terveztük, de időközben megfogant szerelmünk első gyümölcse, a fiunk, aki június végén érkezik a családba.

Szappanos Péter eredetileg rendőr szeretett volna lenni, elkezdte az iskolát, azonban egy hónap után abbahagyta a képzést. Egy barátja invitálására a tűzoltó hivatást választotta, s immár kilenc éve dolgozik a kanizsai parancsnokságon, ahol megbízott szerparancsnokként számítanak a tudására.

A 28 éves Kitti viszonylag korán eldöntötte, hogy a rendőri pályát választja, kitartott emellett, hat éve végzett. Nagykanizsa és Letenye után most a keszthelyi kapitányság állományának tagja és a sármelléki repülőtéren határrendészként dolgozik.

Miután a fiatalok kimondták a boldogító igent, a szirénázó tűzoltóautóval a lakodalom helyszínére, egy közeli, nagyrécsei étteremhez hajtottak, ahol hajnalig mulattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!