Hírek

2017.07.13. 17:35

Egy tonna adomány a zalaegerszegi állatmenhelynek - Sikert hozó összefogás az internetes szavazáson

ZALAEGERSZEG - Rekordmennyiségű támogatást kapott a megyeszékhelyi Bogáncs Állatvédő Egyesület, és ennek eredményeként csütörtökön délután egy tonna adományt vehettek át vezetői.

Arany Gábor

A zalaegerszegiek most is megmutatták, hogy jó cél érdekében mindig összefognak és segítséget nyújtanak. Példa erre ez az akció is. Ezt dr. Vadvári Tibor alpolgármester fogalmazta meg az átadás alkalmából. Példaként említette, hogy évek óta nagy támogatottság mellett zajlik az AquaCity-beli jótékonysági főzés.

Mindig sokan vesznek részt egyéb rendezvényeken, így a betegek támogatására meghirdetett futáson. A menhely támogatása is megmutatta, mire képes a zalaegerszegiek összefogásának ereje.

Az akció koordinátora, Dippold Márton elmondta, hogy a prémium állateledel, illetve állatalom kereskedelmével foglalkozó vállalat ez év április óta hirdette meg akcióját. Ennek lényege, hogy hat hónapon keresztül havonta 5 mázsa kutyatápot és 5 mázsa állatalmot ajánl föl az Állatok az állatokért című projektben.

Az adomány átadásán jobbról: dr. Vadvári Tibor, Abai Erika, valamint az adományozók képviseletében Éder Krisztina

A támogatásra az országból jelentkezhettek a menhelyek, és az internetes szavazáson első helyre kerülő szervezethez juttatják el az adományt. Ez júniusban a Bogáncs Állatvédő Egyesület volt, megelőzve 11 másik csoportot. Az itt élő állatbarátok összefogásának köszönhetően az egerszegi egyesület az előző hónapok nyerteseinél lényegesen több szavazatot, közel 1600-at szerzett, a második helyezettet ezernél is több vokssal múlta felül.

Abai Erika, a Bogáncs egyesület operatív titkára elmondta: az öt mázsa adománnyal 10 napon keresztül tudják biztosítani a náluk élő 200 kutya és mintegy 30 macska ellátását a tápból, amit egyéb élelmiszerrel keverve adnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!