Hírek

2015.11.29. 13:23

Egy újabb kis mozaik

Zalakaros – Szombaton teljessé vált a városi kerékpárút hálózat, átadták ugyanis azt a még hiányzó 768 méteres szakaszt, amely a szintén a napokban elkészült termáltótól vezet a zalakomári útig.

Pásztor András

Zalakaroson mindig stratégiai cél volt a turisztikai ágazat, azon belül is az infrastruktúra fejlesztése. A település vezetése az elmúlt időszakban az aktív kikapcsolódást, s az egészséges életmóddal kapcsolatos szolgáltatásokat is jelentős mértékben fejlesztette, ami többek közt a városi kerékpárúthálózatban, a kerékpáros centrumban, illetve a Tour de Zalakaros kerékpáros verseny szervezésében ölt testet. Szombaton egy apró, 768 méteres bicikliút avatásával teljessé vált – legalábbis egy időre – a projekt.

– Dicséret illeti a karosi önkormányzatot, hiszen csak pár hónappal ezelőtt derült ki, hogy maradt némi forrás – 125 millió forint – a keretben, ám ez esetben a pénz megléte mellett, arra is szükség volt, hogy kész tervek és engedélyek legyenek – vázolta a helyzetet Manninger Jenő országgyűlési képviselő, aki stílusosan kerékpárral érkezett az avatásra.

Fotó: Szakony Attila

Az avatáson részt vett Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke is, aki jelezte: a testület a közeljövőben dönt a megyei kerékpárúthálózat további fejlesztéséről.

– Az látszik, hogy az elmúlt időszakban megyeszerte sok helyen épült bicikliút, ám ezeket a kis mozaikokat egységes egésszé kell változtatni, a megyei önkormányzat tehát abban érdekelt, hogy összekapcsolja a kerékpárútakat – fogalmazott az alelnök, aki hozzátette: reményei szerint néhány éven belül már nem lesz utópisztikus a gondolat, hogy a kerékpározást kedvelő osztrák vagy német turisták kétkeréken érkezzenek Balatonra, vagy éppen Hévízre, Zalakarosra. – A most kirajzolódó Mura-program keretében is több kilométernyi kerékpárút építése, kijelölése szerepel, ami a megye déli részének turisztikai vonzerejét lesz hivatott erősíteni.

Zalakaros egyébként nem csak a településen belül fejlesztette a bicikliút hálózatot, korábban Galambok és Zalakaros között újították fel a kerékpárutat, nemrég pedig Kanizsa irányába is megteremtődött a minőségi bringázás feltétele.

Novák Ferenc, a fürdőváros polgármestere a kerékpáros turizmusban rejlő lehetőségeket emelte ki. Mint rámutatott: a fürdőzés és túrázás mellett, a kerékpározás lett az egyik legnépszerűbb kikapcsolódási lehetőség a környéken.

– A csodálatos természeti környezet adott volt, az infrastruktúra rendelkezésre áll, így Zalakarosnak minden esélye megvan, hogy a kerékpáros turizmus- és sport fellegvára legyen – fogalmazott a polgármester. – Mindez komoly lehetőséget teremt a szezonhosszabbításra is, ami roppant fontos a város számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!