Hírek

2016.02.12. 16:15

Egyetemi rangú oklevelet vehettek át

Zalaegerszeg - Elsőként vehettek át a végzősök egyetemi rangú diplomát a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kara Zalaegerszeg végzősei.

Arany Horváth Zsuzsa

Az oktatás színvonala már rég kiérdemelte a felsőoktatás legrangosabb intézményi besorolását, ezév januárjától pedig hivatalosan is az alkalmazott tudományok egyeteme lett a BGE, s benne az 1970-ben még főiskolaként alapított egerszegi kar, jelezte ünnepi beszédében dr. Solt Katalin rektorhelyettes, amikor a képzeletbeli tarisznyába szánt szavaival jelképesen elindította az életbe azt a 46 fiatalt, akik ma vehették át sikeres 3-4 éves tanulmányaik végén a diplomájukat.

Németh Eszter (balról) Szombathelyről érkezett négy évvel ezelőtt a zalaegerszegi felsőoktatási intézménybe, már van is állása, az a könyvelő cég számít rá, ahol a gyakorlatát töltötte. Mándli Eszter kacorlaki leány, ő mesterképzésen szeretné folytatni a tanulmányait. A mi volt itt a legjobb kérdésre „az egész”, válaszolták mindketten a diplomaosztó ünnepi percei után Fotó: Katona Tibor

Az őket ünneplő hozzátartozók, barátok, iskolatársak, vendégek megtöltötték a kampusz nagyelőadóját, s hallhatták Balaicz Zoltán polgármestertől, a város is büszke az itt tanulókra, az egyetemre, jelentős anyagiakkal is támogatja az intézményt, az ifjú szakembereket pedig visszavárja a munkahelyekre. Lambertné Katona Mónika dékán is utalt a 45 éves egerszegi gazdászképzés kezdeteire, amely rangot ad az itt végzetteknek.

Lambertné Katona Mónika dékán és dr. Solt Katalin rektorhelyettes, kandidátus, aki arany pecsétgyűrűt vehetett át a diplomaosztón

A végzősök nevében Budai Bernadett, Herczeg Zsófia és Ódor Bettina köszönt el az alma matertől, utóbbi a Zalaegerszegen végzett közgazdászok közhasznú egyesülete által 5 éve alapított kitüntetést vehette át elismerésül az egyesületet elnöklő dékántól, majd kilenc hallgatótársa részesült jutalomban tudományos és közösségi tevékenységért.

Több ösztöndíj is gazdára talált az ünnepség keretében. Az esemény végén a dékáni tanács döntése értelmében arany pecsétgyűrű adományoztak a kart alapító volt dékán, dr. Solt Katalin rektorhelyettesnek. Akit meglepett az elismerés, meghatódva köszönte meg. Lapunknak elmondta, a legszebb éveket töltötte Egerszegen, hamarosan nyugdíjba vonul, de a tudományos és kutató munkát folytatja, tovább segítve a zalaegerszegi kollégáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!