Hírek

2017.06.25. 17:15

Egykori katonai felderítők tizedik találkozója Lentiben

LENTI - Emléktáblát is avattak az egykori, 54. felderítő zászlóalj tagjai jubileumi találkozójukon Bottyán János generális Átkötő utcai szobránál szombaton.

Korosa Titanilla

Idén már tizedik alkalommal találkoztak a zászlóalj tagjai, akik délelőtt látogatást tettek katonaéletük helyszínén, a zajdai laktanyában, majd felavatták az emléktáblát, melyet a zászlóalj volt személyi állománya állíttatott.

Szabadi Tamás, az egység volt törzsfőnöke elmondta: a 10. évforduló mellett egy másik jubileumra is emlékeznek ebben az évben.

- Az emléktábla avatására amiatt került sor ez alkalommal, mert a zászlóalj feloszlásának idén van a 30. évfordulója - mondta.

Az ünnepség keretében megemlékeztek a zászlóalj történetéről is. Elhangzott, hogy 1976-ban települt át a teljes zászlóalj Kaposvárról Lentibe. Az állomány rövid idő alatt elérte a teljes hadrafoghatóságot. A kiképzési feladatokon túl bekapcsolódtak Lenti közéletébe, így a fürdő, valamint a gázhálózat kiépítésébe is.

Az ünnepség végén a résztvevők megkoszorúzták az emlékművet és mécsest gyújtottak a már elhunyt társaik emlékére.

A felderítő zászlóalj tizedik találkozójára az egység volt hivatásos és sorállománya több generációjának tagjai is érkeztek, mintegy ötvenen, többen családtagokkal jöttek az összejövetelre, mely közös ebéddel és baráti beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!