Hírek

2017.04.25. 16:35

Egymástól is tanulhatnak a pedagógiai tanácskozáson

Zalaegerszeg - A keddi pedagógiai tanácskozáson a résztvevők megismerkedtek egymás jó pedagógiai gyakorlataival, s a bázisintézményi pályázat nyertesei közül is bemutatkozott néhány oktatási intézmény.

Arany Horváth Zsuzsa

A Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében, Tóth Ferenc igazgató vezetésével a megyeszékhelyi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tanácskoztak a zalai és a vasi oktatási intézmények. Ennek keretében Urbán Ferenc Ábel főosztályvezető (Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály) a lemorzsolódást jelző rendszerről, Fábry Zoltán klinikai szakpszichológus a pedagógusokat segítő mentálhigiénés módszerekről tartott előadást.

Utóbbi az iskolában adódó problémák feldolgozását hivatott elősegíteni. Ezután Balaicz Zoltánné pedagógiai referens a pedagógiai továbbképzéseiről tájékoztatta a tanárokat és igazgatókat.

Az oktatási hivatal vasi és zalai bázisintézményeinek igazgatói a tanácskozás végén
Fotó: Katona Tibor

A zalaegerszegi pedagógiai oktatási központ a köznevelési kerekasztal szakmai támogatása révén új kezdeményezésként az "oktatási hivatal bázisintézménye" címet adományozott a következő zalai iskoláknak: Göcsej Kapuja Bak Általános Iskola, Gyenesdiási bölcsőde és óvoda, Nagykanizsa Központi Rózsa óvoda, Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolája és Kollégiuma, Zalaapáti Gábor Áron Általános Iskola, Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium.

A bázisintézményi hálózat lehetővé teszi, hogy az iskolák megismerkedjenek azokkal a kezdeményezésekkel, gyakorlatokkal, amelyeket hasznosítani tudnak a munkájukban. Ennek érdekében mutatta be nevelési-oktatási munkáját a zalaiak közül a Cserháti szakképző iskola, az egerszegi Zrínyi-gimnázium és a baki iskola vezetője. A tanácskozáson több Vas megyei jó pedagógiai gyakorlatot is megismerhettek szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!