Hírek

2017.04.06. 19:48

Egyre kevesebb a bűneset a zalai településen

Csömödér - Enyhe csökkenést mutat Csömödér térségében a regisztrált bűncselekmények száma az előző évekhez képest, derült ki a Lenti Rendőrkapitányság beszámolójából a közelmúltban megtartott közmeghallgatáson.

Korosa Titanilla

A bűnügyi statisztika szerint Csömödérben 2016-ban 16, 2015-ben 17 bűncselekmény történt. A lopás és a testi sértés fordult elő magasabb számban. Iklódbördőcén az elmúlt évben 7, egy évvel korábban 19 bejelentett bűnesetet regisztráltak, szintén a lopások száma vezeti a statisztikát. Hernyékben tavaly 1, Kisszigetben 7, Zebeckén 1, Mikekarácsonyfán 2, Barlahidán pedig 4 bűnesetet számoltak. A beszámolóból kiderült: a bűncselekmények felderítési eredményessége az elmúlt évben az átlagosnál jobbnak mondható, közel 45 százalék közeli.

A rendőrség állománya visszatérő ellenőrzéseket hajtott végre a környező községekben, a sebességmérő készülékek kiemelt gyakorisággal kerülnek ki a fő közlekedési utakra, Csömödérbe, illetve Hernyéknél a 75. számú főútra. Továbbá elhangzott: az érintett községekben magas az átmenő forgalom, ennek ellenére összesen 9 közlekedési baleset történt, ezek nagy része vad elütéséből származott, személyi sérüléssel járó baleset nem történt. A településeken a közbiztonság megfelelő, a bűncselekmények száma jelentős csökkenést mutat. A rendőrség munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek a bűnesetek megelőzésére, ennek eléréséhez például tájékoztató előadásokat tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!