Hírek

2017.02.21. 15:20

Egyre több szociális tűzifa kell

Nagykanizsa – Lezárult a 2016-17-es szezon szociális tűzifaprogramja, melynek keretében a megye 170 önkormányzata összesen 6412 köbméternyi fát igényelt az államtól. Az igényelt mennyiség évről évre nő.

Horváth-Balogh Attila

Megyénkben a szociális  tűzifa túlnyomó többségét a Zalaerdő Zrt. biztosította az önkormányzatoknak, a kisebb hányadot adták a magánerdő-társulások.

– A Zalaerdőtől 153 önkormányzat igényelt 5730 köbméter tűzifát a szociális célú tűzifaprogram keretében – tudtuk meg Kovács Ferenc vezérigazgató-helyettes, termelési igazgatótól. – A szociálisan rászorulók téli fűtését könnyítő program 2011-ben indult. Az ötezer lakosnál kisebb települések önkormányzatai kaphatnak támogatást az államtól ahhoz, hogy a lakosság egy részének térítésmentesen adhassanak tüzelőt. A program indulása óta minden évben nő a hozzánk forduló önkormányzatok száma, valamint az igényelt tűzifa mennyisége is. Csak az összehasonlítás kedvéért: az előző szezonban 130 önkormányzat 4303 köbméter tűzifát igényelt tőlünk, szemben az idei, előbb már említett 153 önkormányzat 5730 köbméterével.

A vezérigazgató-helyettes hozzátette: ebből ez év január 30-ig 5636 köbméternyi tüzelőt át is adtak, a fennmaradó részt pedig – az adott önkormányzatok kifejezett kérésére – február elején juttatták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!