Hírek

2016.09.29. 15:23

Egyszer egy királyfi - programok a magyar népmese napja alkalmából

Zalaegerszeg - Szeptember 30. a magyar népmese napja, amihez Benedek Elek születésnapja kínál illő apropót.

Magyar Hajnalka

A gyerekeknek szánt programok már csütörtökön megkezdődtek Zalaegerszegen. Délelőtt mintegy 600 gyerek részvételével mesemaraton zajlott az Apáczai Csere János Tagkönyvtárban. A kertvárosi általános iskolák tanulói népmeséket olvastak fel óvodásoknak, a mesefilmvetítéssel is dúsított programon részt vettek a Nyitott Ház képviselői ugyancsak.

Belső Zsófia, Büki Hanna, Varga Péter, Varga Gergő és Hegedűs Márton az Ady-iskola 2.c osztályából ugyancsak részt vett a Deák Ferenc könyvtár gyermekrészlegének rendezvényén Fotó: Pezzetta Umberto

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár gyermekrészlegében szintén Benedek Elekre emlékeztek. Az Egyszer egy királyfi című programon alsós diákok népmesei totót töltöttek ki, volt mesehős felismerési játék, s a gyerekek nyári olvasmányélményeikről is beszámoltak.

Az Izsák Imre Általános Iskola könyvtárában a tanulók mesevetélkedőn tehették próbára tudásukat. A 3 fős csapatoknak hét próbát kellett kiállniuk, a belépő a versenyre egy saját címer elkészítése volt. A csapatoknak változatos feladatokat kellett megoldaniuk, mint például activity, mesefilmből vett részlet felismerése, puzzle kirakása, apróhirdetésekben megelevenedő mesehős kitalálása. A megmérettetés végén a résztvevő hét csapat értékes jutalomban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!