Hírek

2015.10.09. 10:02

Együtt gyakorlatoztak hivatásos és önkormányzati tűzoltók

Tűz keletkezett az iharosberényi általános iskolában szerda délelőtt ezért vonultak nagy erőkkel a helyszínre a nagykanizsai hivatásos és a csurgói önkormányzati tűzoltók. Ez a szituáció csak egy parancsnoki ellenőrző gyakorlat feltevése volt.

A nagykanizsai és a csurgói tűzoltók számos esetben avatkoznak be közösen tűzeseteknél, műszaki mentéseknél Somogy és Zala megye határán. A kiváló együttműködés példája a közösen végrehajtott gyakorlat is. A feltételezett szituáció szerint az általános iskola könyvtárában csaptak fel a lángok. Az oktatási intézmény tanárai a tűzriadó tervben foglaltak szerint kimenekítették a gyerekeket az épületből, azonban a végső létszámból két tanuló hiányzott. A beavatkozó egységek azonnal megkezdték az eltűnt személyek felkutatását, akiket az iskola folyosóján találtak meg elbújva. Ezt követően több vízsugárral, több irányból támadva számolták fel a tűzfészket az iskolában szimulált tűzesetnél.

Fotós: Németh István tű. ezds - Nagykanizsa KVK

A gyakorlat végén Kómár Ferenc tűzoltó őrnagy, a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka megfelelőre értékelte a két tűzoltóság együttes munkáját az ellenőrző gyakorlat során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!