Hírek

2016.11.04. 15:43

Együtt ünnepeltek: hatvanöt éves a Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthona

Zalaapáti – Kedves, bensőséges műsorral indult a program, majd többször is tapsra késztették tegnap a meghívottakból álló közönséget zenés, verses produkciójukkal az intézmény ellátottjai.

Hajdu Péter

Fennállásának 65. évfordulóját ünnepelte a Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthona. Az ünnepségen, amin részt vettek a helyi önkormányzat vezetői, megyei államigazgatási és szakigazgatási vezetők, s nem utolsósorban az otthon ellátottjainak csoportja, valamint az intézmény dolgozói, elsőként Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos mondott köszöntőt. Mint mondta, noha a 65 év egy ember életében hosszú idő, az ember ennyi év után nyugdíjba mehet, az intézmény viszont még hosszú jövővel számolhat. Az elmúlt időszakra építkező szakmai munka és az igények is szükségessé teszik a hosszú időre szóló tervezést.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott közölte, a megyei kormányhivatal és az otthon fenntartójának kapcsolatát a kölcsönös bizalom és a hatékony együttműködés jellemzi. Majd felidézte az alapítás 1951-es dátumát, s elmondta, máig több mint ezer ember második otthona volt a pszichiátriai betegek otthona, amely 2007-ig önállóan, majd 2008-tól a búcsúszentlászlói otthon telephelyeként látja el tevékenységét. Dr. Sifter Rózsa megemlékezett az intézmény életében jelentősebb fejlesztésekről.

 

„A betegben is tisztelni az embert" – idézte a kormánymegbízott az intézmény mottóját, hozzátette, az ott dolgozók igyekeznek is ennek a nap huszonnégy órájában megfelelni. Ez a munka hivatás, ami abban is megmutatkozik, hogy családok egymást követő generációi váltották egymást az intézmény és az ellátottak szolgálatában.

Az intézmény hat és fél évtizedes munkáját méltatta továbbá dr. Szopka Zsolt, a fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezeti igazgatója, aki az intézményben folyó magas színvonalú munkáról, a lakók és a dolgozók jó közösségéről beszélt.

Vincze Tibor Zalaapáti polgármestere az otthon és a település kapcsolatát emelte ki beszédében.

Ódor Richárd intézményvezető részletesen szólt az otthon 65 éves múltjáról, megemlítve a napjainkig végbement jelentős fejlesztéseket. Ma egyébként 214 ellátott él a falai között, és 91 dolgozó látja el a feladatokat. Az ellátottak és a dolgozók közül számosan emléklapokat és okleveleket vehettek át az évforduló alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!