Hírek

2017.03.14. 12:12

Együtt az idősekért - együttműködést írt alá az Életet az éveknek zalai szervezete és a zalaszentgróti Idősek Tanácsa

Közös programokat szervez, támogatja egymás idősekkel kapcsolatos állásfoglalását az Életet az éveknek zalai szervezete és a a zalaszentgróti járásban működő Idősek Tanácsa. A két szervezet kedden délelőtt - többek között ezekről is szóló - együttműködési megállapodást írt alá.

Keszey Ágnes

Az aranykorúakat összefogó szervezetek célja, hogy az együttműködéssel még jobban és hatékonyabban tudják szolgálni az idős emberek, nyugdíjasok érdekeinek védelmét és képviseletét.

Az együttműködési megállapodást a zalaszentgróti Polgármesteri Hivatalban a Zalaszentgróti Járás Idősek Tanácsa részéről Baracskai József, a város polgármestere és Szalay Csaba, a tanács elnöke, az Életet az Éveknek Nyugdíjasklubok és Idősek Országos Szövetsége Zala Megyei Szervezete képviseletében dr. Kocsis Gyula elnök és helyettese, Vizvári Ottó írta alá.

Baracskai József elmondta: a széttagolt településszerkezetű járás elöregedő, csökken a gyermeklétszám, ezért is kiemelt cél, hogy az idősek életminőségét javítsák, idősbarát térséggé váljanak.

– Az elmúlt években megújult a járóbeteg alapellátási központ, a Vöröskereszt civil programokat valósított meg, akadálymentesítések,  járdafelújítások történtek- szólt a célok eléréséhez vezető, megvalósult munkákról a polgármester, hozzátéve, hogy több településsel és civil szervezetekkel is együtt dolgoznak.

Szalay Csaba felvázolta: az együttműködéssel megmarad a szervezetek önállósága, de élni tudnak azokkal a lehetőségekkel, melyeket az országos szövetség és megyei szervezete tud biztosítani. Aktualitásként megemlítette: az Életet az Éveknek zalai szervezete kedvezményes színházlátogatási lehetőséget ajánlott fel a zalaszentgróti járásban élő aranykorúaknak.

Szalay Csaba, Baracskai József,  dr.Kocsis Gyula és Vizvári Ottó írta alá az együttműködési megállapodást

– Míg a városnak az életminőség javítása a cél, nekünk az, hogy az idős emberek gondjait is helyrehozzuk, és tudatosítsuk a településvezetőkben, hogy milyen gondokkal küszködnek – emelte ki az Idősek Tanácsának elnöke.

Az   Életet az éveknek országos szövetsége 1200 nyugdíjasklubot fog össze,  megyei szervezetei a érdekvédelmi feladatok ellátásán túl a sporttól a kultúráig számos területen ténykednek– hangzott el az együttműködési megállapodás aláírásakor.

– A megyei idősügyi tanács megalakulásának kezdeményezése is szövetségünk érdeme volt. A zalai Idősek Tanácsával közösek a céljaink, az érdekeink: az idős emberek védelme, képviselete. Ezért is tarjuk fontosnak az együttműködést. Nem  titkolt cél, hogy ebben a járásban is erősítsük a szövetség munkáját- mondta el dr. Kocsis Gyula. Vízvári Ottó hozzátette: új nyugdíjasklubokat is szeretnének beintegrálni a megyei szervezetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!