Hírek

2015.12.02. 10:17

Éheztette a kutyáját, felfüggesztett börtönt kapott

Lenti – Felfüggesztett börtönt kapott az a 46 éves asszony, aki nyolcvancentis láncon tartotta és éheztette kutyáját.

Arany Gábor

A nyomorult körülmények között élő nagy testű kutyára az állatvédelmi járőrszolgálat tagjai ez év elején, január 10-én találtak rá Zalabaksán.

A magát a gazdájának mondó 46 éves F. Tamásné a 3-4 év körüli, nagy testű, keverék, Lady névre hallgató, de kan kutya házát a lakóépület udvara melletti szabad területre tette ki. Oly módon kötötte ki az állatot, hogy az a háza körül futva feltekerhette a nyolcméteres láncot, ami végül alig 80 centire rövidült és a láncot emberi beavatkozás nélkül nem is lehetett kiszabadítani.

A kutya a testméretéhez képest súlyosan alultáplált volt, súlya a 17 kilót sem érte el. Szőrzete rendezetlen, a nyaka sérülésekkel teli és nagy kiterjedésben sebes, ami annyira ránőtt a láncra, hogy csak műtéttel lehetett eltávolítani.

Az is kiderült, hogy Lady utoljára 2012-ben kapott veszettség elleni oltást, azonosító chipje azonban nem volt. A kutya látása a tartós éhezés miatt megromlott, szinte teljesen megvakult, maradandó egészségkárosodást szenvedett el.

A lenti járásbíróságon kedden F. Tamásnét állatkínzás bűntettében mondták ki bűnösnek, ezért jogerősen 8 hónap, börtönben letöltendő  szabadságvesztésre ítélték. A szabadságvesztés végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!