Hírek

2017.07.10. 19:10

Elbontják a magaslatot a 86-os zalalövői elkerülőjén

ZALALÖVŐ A csomópont jobb beláthatósága miatt bontanak el egy magaslatot a 86-os főút zalalövői elkerülő szakaszának és a városba vezető útnak a kereszteződésénél.

Gyuricza Ferenc

A munkáltatokat a több mint 10 kilométer hosszú elkerülő szakasz déli részén, az úgynevezett Szűcsmajor közelében, az irsapusztai városrész mellett végzik az elkerülő út építésén korábban is dolgozó Lavinamix Kft. munkatársai. Információink szerint a beruházás a garanciális javítás terhére történik, ám ezt lapzártánkig az illetékesek nem erősítették meg.

Mint ismeretes, a 86-os fő közlekedési út zalalövői elkerülő szakaszának építését tavaly fejezte be a fővállalkozó Közgép Zrt. A várost az átmenő forgalom alól tehermentesítő szakasz átadására novemberben került sor. Az elkerülő menti rézsű azóta több helyen is megcsúszott, itt azonban - legalábbis ezen időpontig - a kivitelező nem végzett javításokat. Információink szerint az irsapusztai csomópont beláthatóságára többen panaszkodtak az átadás óta.

Földmunkák a csomópont mellett Fotó: Gyuricza Ferenc

Főként a városból kifelé közlekedőket zavarhatta, hogy a magasabb rendű útról, balról érkezőket csak nehezen lehetett észlelni. A mostani földmunkák ezen a helyzeten is változtatnak, hiszen a magaslat részleges elbontásával már távolabbról is rálátás nyílik majd az elkerülő szakaszra, így nemcsak az Állj! Elsőbbségadás kötelező táblánál történő megállás után észlelhetőek az onnan érkező járművek, hanem jóval korábban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!