Hírek

2016.12.07. 12:37

Elismerés a hadiárváknak - Tavalytól nyugdíj-kiegészítés is kapnak már a hozzátartozók

Nagykanizsa - A hadigondozottak helyi klubja a Vasemberházban tartotta hagyományos év végi összejövetelét szerdán.

Benedek Bálint

A második világháborúban elesett katonák gyermekeit és özvegyeit tömörítő szervezet közel ötven tagot számlál. A hozzátartozók 1997-es megalakulásuk óta minden évben a temetőben található Don-kanyarban elesett katonák emlékoszlopa előtt hajtanak fejet, az év végén pedig a közösségi találkozót szerveznek.

- A Hadirokkantak Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségével egyetértésben két alapító tagunk, Csárdi József valamint Keppel Ferencné áldozatos munkáját elismerő emlékéremmel díjaztuk - így Gerencsér József a klub elnöke. - Fontos feladatunk az érdekérvényesítés, ennek eredményeképp tavalytól nyugdíj-kiegészítésként közel kilenc ezer forintot kapnak a hadiárvák. Ez a támogatás 470 kanizsai idősnek nyújt segítséget.

Tóth Nándor alpolgármester köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy az ősz halántékúaknak a pénzen túl, a lelki támogatásra, szeretetre és törődésre is szükségük van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!