Hírek

2016.12.05. 21:03

Ellenérvek - visszavonás

Zalaegerszeg - Igazságtalannak tartják a mértékét, és felháborítónak, hogy kormánytisztviselőknek kell kézbesíteniük.

A nyugdíjasoknak a kormány által ígért 10 ezer forintos karácsonyi utalványról mondta ezt tegnap dr. Fodor Csaba, az MSZP Zala megyei elnöke.

- Örülünk, hogy a kormányzatnak eszébe jutott a nyugdíjasok karácsonyi jutalmazása. Annak viszont kevésbé, hogy ezt igazságtalanul teszik, és mindenki egységesen 10 ezer forintot kap - mondta az elnök.

Közölte: Zalában körülbelül 80 ezer nyugdíjas él, akiknek több mint 30 százaléka 90 ezer forint alatti nyugdíjat kap.

Nekik 30 ezer forintot adnának a szocialisták, a 90 és 120 ezer forint közötti nyugellátásban részesülők aránya 35,4 százalék, akiknek 20 ezret kellene adni, 150 ezer forint nyugdíjnál pedig 10 ezret.- Fel vagyunk háborodva, hogy az utalványokat kormánytisztviselőknek kell kézbesíteniük. Ez embertelen is.

Egy tisztviselőnek 800-900 ezer forintnyi utalványt kell kivinnie a megye településeire. Egyedül? Biztonsági őrrel? Ez olcsóbb, mint a kormánypropaganda postai úton történő terjesztése? - vetette fel egyebek között Fodor Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!