Hírek

2017.07.16. 10:26

Élményekben és érzésekben gazdag hetet töltöttek együtt a fiatalok

BÁZAKERETTYE - Istennel szőtték szorosabbra a kapcsolatukat, egyúttal lelkileg is feltöltődtek azok a fiatalok, akik az elmúlt hetet a községben tartott hittantáborban töltötték.

Szabó Zsófia

A megyeszékhelyi Mária Magdolna Plébánia hittanosai számára huszadik alkalommal szervezték meg a vakációs programot. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is sok, több, mint hetven diák vett részt a szombaton zárult táborban.

– Minden évben várom, hogy elkezdődjön a tábor – csacsogta az egyik cserfes kislány, a zalaegerszegi Szilasi Lili Katalin.

– A társaság szuper – vetette közbe a hölgy kis barátnője, Zugor Krisztina. – Bár mindketten az Ady iskolába járunk, mégis a táborban barátkoztunk össze – árulták el az ifjú leányzók.

 

Nátrán Józsefné Nusi nénit, a tábor „lelkét”, minden fiatal a szívébe zárta Fotó: Szakony Attila

– Jómagam szinte a hittantáborban nőttem fel – ezt Windischné Budai Katalin mesélte, aki egykor résztvevője, ma már csoportvezetője a tábornak. – Olyan alapokat kaptam, amik a hitemet és az életemet meghatározták.

Akinek pedig a sok jót köszönhetik a kisebb és nagyobb gyerekek, Nátrán Józsefné hitoktató, akit a diákok Nusi néninek szólítanak. Ő indította útjára 1997-ben a tábort. Ahogy több fiatal elmesélte: Nusi néni nem csak az iskolában tanáruk. Mintha az édesanyjuk, nagymamájuk lenne, aki az évek során végig fogta a kezüket.

– Minden gyerekkel szót lehet érteni. A szeretet a kulcs. Olyan nincs, hogy valamelyikük rossz lenne, maximum kicsit csintalan – mondta Nátrán Józsefné Nusi néni. – Az én nevelési módszerem a szeretetre épül – jegyezte meg a hitoktató. Elárulta: annak idején tanítványai kis csoportjának szervezte meg a hitéletet erősítő és sportos-játékos foglalkozásokkal színesített tábort, ami idővel „kinőtte” magát. Már szeptemberben jelentkeznek rá a gyerekek, akik ezúttal sem unatkoztak. Bár megható pillanatokból sem volt hiány, különösen, amikor Nusi néni több évtizedes munkáját köszönték meg az egykori és jelenlegi táborozók az ünnepi hálaadó szentmisén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!