Hírek

2017.08.31. 09:12

Eloltották a lángoló repülőt Sármelléken

Élethű gyakorlatot tartottak a a sármelléki Hévíz-Balaton Airport repülőtéri tűzoltóinak.

Három napos tűzoltási gyakorlaton vesznek részt a Hévíz-Balaton Airporton a Zala megyei tűzoltók-adta hírül a Zala Megyei Katasztrófavédelem.

A tűzoltók a légi járművek oltásával kapcsolatos sokrétű feladatokat gyakorolták a Balaton melletti repülőtéren.

Fotós: Keszthely HTP, Pacsa KVŐ

A háromnapos gyakorlaton több mint ötven zalai tűzoltó vesz részt, akik egy külön a repülőgépek tűzoltására elkészített modellen gyakorolták az ilyenkor megszokott oltási technikákat, módozatokat.

A sármelléki nemzetközi repülőtéren egy kényszerleszállás vagy baleset esetén először az ott szolgálatot teljesítő speciális járművekkel rendelkező létesítményi tűzoltók avatkoznak be. Az esemény összetettségének megfelelően a közeli Keszthely város hivatásos egységei is pár perc alatt a helyszínen segítik a repülőtéri kollégáik munkáját.

A feltételezések során kigyulladt futóművet, valamint a géptörzsben keletkezett lángokat kellett elfojtaniuk a beavatkozó tűzoltó rajoknak. Különös figyelmet fordítottak a zárt térre behatolás szabályainak szem előtt tartásával, amely komoly veszélyt jelenthet a beavatkozó állományra éles esetben is.

Fotós: Keszthely HTP, Pacsa KVŐ

A gyakorlatok között szerepelt egy eltűnt személy felkutatása is a sűrű füsttel telített géptörzsben.

A Hévíz-Balaton Airport létesítményi tűzoltói egy vizsgával zárják a repülőgépek oltásával kapcsolatos feladatok végrehajtását a hét végén.

Fotós: Keszthely HTP, Pacsa KVŐ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!