Szeniorok a boldogság nyomában

2016. szeptember 23., 07:30 szerző: Fincza Zsuzsa fotós: Pezzetta Umberto
komment
Zalaegerszeg - A tavalyi 180-as hallgatói létszám az idén 235 fős évfolyammá duzzadt a Budapesti Gazdasági Egyetem gazdálkodási karának Szenior Akadémiáján.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az egyetem teljes jogú szépkorú polgárait tegnap elsőként Lambertné Katona Mónika a BGE GKZ dékánja köszöntötte, hangsúlyozva: a kar büszke, hogy itt működik az ország legnagyobb szenior évfolyama, bizonyítva, hogy Zalában nem csak szlogen az élethosszig tartó tanulás. Kérdőívek segítségével felmérik, milyen további témát érdeklik a korosztályt. Tolvaj Márta, Zalaegerszeg alpolgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy a műveltség nem állapot hanem folyamat, aminek a fenntartása állandó erőfeszítést igényel. Pácsonyi Imre, a megyei idősügyi tanács elnöke, a megyei közgyűlés alelnökeként biztosította támogatásról az akadémiát.

 

Az első tanítási nap a „boldogság” tudományos igényű boncolgatásával indult. Dr. Takács Dávid, a BGE ZGK tanszékvezető docense közgazdasági oldalról közelítette a kérdést, majd Csapai Erzsébet Gyopár tanársegéd a minden bejön élmény titkait osztotta meg a hallgatósággal. A boldogság eléréséhez sikeres sportolók (Mányoki Attila hosszútávúszó, Tátrai Miklós olimpikon sportlövő, Korpics Attila triatlonista, és Alasztics Gyula 66 éves amatőr futó) adtak gyakorlati tanácsokat.

Az akadémia következő előadása két hét múlva lesz.

Fincza Zsuzsa

2016. szeptember 23., 07:30 szerző: Fincza Zsuzsa fotós: Pezzetta Umberto

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...