Hírek

2017.06.26. 16:35

Fejlesztések Lendvadedesen: Elvezeti a vizet, az új temetőkerítés is megépül

LENDVADEDES - Több felújítás is zajlik a határ menti településen. Megújul a temető kerítése, valamint a vízelvezető árokrendszert is rendbe teszik.

Korosa Titanilla

A 2014-es villámárvíz során tapasztalt károk miatt döntött az önkormányzat az árokrendszer megújítása mellett.

- Nemcsak a tisztítást végzi el a munkát elnyert vállalkozó, hanem betonelemekkel is beburkolják az árokmedert - tájékoztatta lapunkat Szabadi Tamás polgármester. - A munkát a Petőfi utcában teljes hosszban végzik el. Reméljük, hogy ezzel a mederépítéssel megoldódik a településen a csapadékvíz biztonságos elvezetése. Emellett a Kossuth utcában a korábban megkezdett ároktisztítást is folytatjuk, itt az átereszek felújítására kerül sor - mondta.

 

A további munkálatokat sorolva arról is beszélt a polgármester, hogy új kerítést kap a falu temetője.

- Az elmúlt években már tervbe vettük a temetőkerítés felújítását is, erre az évre forrást is tudtunk a terv mellé társítani, hiszen sikerült használaton kívüli ingatlanokat értékesíteni a lendvadedesi hegyen és a Kishegyen. A innen befolyt összeget a temetőre költjük és augusztus 20-ig szeretnénk is átadni - tette hozzá Szabadi Tamás.

A felújításokra az adósságkonszolidációból kimaradt településként kapott támogatásból és saját erőből kerül sor.

- A nyár folyamán tervezzük még, hogy a két hegyháton az elmúlt évben keletkezett károkat helyreállíttatjuk vis maior támogatás felhasználásával - zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!