Hírek

2016.04.07. 14:24

Elzárásra ítélték, mert zaklatta volt barátnőjét és intim képet töltött fel róla a netre

Zalaegerszeg – Harminc nap, büntetés-végrehajtási intézetben töltendő elzárásra és 26 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére ítélte a járásbíróság azt 25 éves fiatalembert, aki zaklatta, rágalmazta volt barátnőjét, akiről meztelen képet is közzétett a világhálón.

Arany Gábor

A vádirat első mondata pontatlan, a bíróságnak pedig nincs bizonyítéka arra, hogy én töltöttem fel a fotót az internetre. Nem vonom kétségbe az emberismerő képességét, de valóban megbántam, amit tettem, jelentette ki tárgyalóteremben ritkán tapasztalható nyegle stílusban a zalaegerszegi fiatalember. K. Z. I. zaklatás, valamint aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás és személyes adattal visszaélés miatt ült a vádlottak padjára. Az egerszegi járásbíróságon dr. Aradi Krisztina bíró első fokú ítéletével szerdán nem jogerősen lezárult ügy két fiatal kapcsolatának csúnya befejezéséről szólt. A szerelmi viszony fél év elteltével 2014 márciusában ért véget, mert a lány szakított. A fiatalember azonban nem tudta barátnője döntését elfogadni, a kapcsolat helyreállítását kezdeményezte először telefonon, majd internetes üzenetekkel. A lány próbálta letiltani az elérhetőségét, de K. Z. I. újabb profilokat hozott létre és így került érintkezésbe vele. Az év szeptemberétől négy hónap alatt 33 napon kezdeményezett kapcsolatot és több száz üzenetet küldött neki. Emellett változatos e-mail címekről indított levelekkel is kereste. A kapcsolatuk helyreállítása iránti vágyáról szóló üzenetek november közepétől támadó, alpárian sértegető stílusúvá váltak. A lányt élete tönkretételével fenyegette egyre durvábban, és ebből még a szüleinek is kijutott. A házuk felgyújtását helyezte kilátásba, s hogy az apját feljelenti az adóhatóságnál. A dögölj meg te k... még a legenyhébbek közé tartozott. A véleményét falfirkaként is közzétette egy oktatási intézménynél. A fiatalember 2014. december 9-én az internet pöcegödre néven ismert oldalra intim körülmények között készült fotót töltött fel a barátnőjéről, teljes nevét, elérhetőségét is feltüntetve hozzá. Ez után pedig gusztustalanul lejárató szöveget fűzött mellé. A fiatalember az oldal linkjét elküldte a lány édesapjának, akivel telefonon is közölte a véleményét. Erről e tettéről beszámolt a volt barátnőjének: „le kellett rántanom rólad a leplet, joga van tudni az igazat a saját lányáról, ez a te érdeked is, hogy mielőbb jó útra térj!”

K. Z. I. elismerte, a zaklató üzenetek küldését, azt viszont tagadta, hogy ő töltötte fel az intim képet és a személyes adatokat az internetre. Ennek azonban ellentmondott a tőle származó, és a lánynak még november 24-én írt üzenet, amiben közölte, mit fog tenni.

Bár a tárgyaláson a fiatalember bizonygatta, hogy megbánta, amit tett és bocsánatot kért, ennek hiteles jelét nem lehetett érzékelni a viselkedésén. Zavar csak az ítélet hallatán fogta el. Ez egyébként nem jogerős, mert a vádlott fellebbezett ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!