Hírek

2015.07.05. 07:22

Embercsempészt fogtak a zalai rendőrök

A román férfi huszonöt embert akart átcsempészni a határon.

A letenyei határon jelentkezett kilépésre 2015. július elsején 22 óra 45 perckor az a 21 éves román férfi, akinek autójában huszonnégy iraki és egy szír ember utazott. Az utasok ellenőrzése során kiderült, hogy nem rendelkeznek a magyar határ átlépéséhez szükséges okmányokkal. A rendőrök a 21 éves járművezetőt és huszonöt utasát elfogták, majd előállították a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságra. A sofőrt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki; azzal védekezett, hogy a jármű csomagterében lévő emberekről nem volt tudomása, ő úgy tudta zsákokat szállít.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 21 éves román férfi ellen, akit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vettek. A Zalaegerszegi Járásbíróság 2015. július 3-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!