Hírek

2013.11.12. 16:06

Emberölés Nagykanizsán: elfogták a valódi gyilkost

Zalaegerszeg - Rács mögé került a január 24-én Nagykanizsán elkövetett emberölés igazi tettese. A bűncselekmény utáni harmadik napon elfogott Á. Lászlóval szemben az eljárást a napokban a főügyészség jogerősen megszüntette.

Arany Gábor

A történtekről dr. Pirger Csaba, megyei főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta szerkesztőségünket.

E szerint a büntetlen előéletű, hajléktalan, 41 éves Á. László meglapozottan volt gyanúsítható azzal, hogy január 24-én kora délután Nagykanizsán a Teleki utca 4. szám alatti bontásra váró épületben olyan súlyosan bántalmazott egy 46 éves, hajléktalan nőt, hogy az a helyszínen életét veszítette.

Ez alapján Á. László január végén előzetes letartóztatásba került. A nyomozás során napvilágra került tények alapján azonban a férfi előzetes letartóztatást a bíróság a megyei főügyészség indítványára megszüntette még július elsején.

A napokban pedig az Á. Lászlóval szemben emberölés gyanújával folytatott nyomozást is megszüntették, mert másik személy felelőssége merült fel.

Erről a fejleményről Nothoff Ingrid, a megyei rendőr-főkapitányság sajtófőnöke elmondta, hogy nem alaptalanul gyanúsították meg Á. Lászlót, aki előbb tagadta, majd elismerte a bűncselekmény elkövetését. Ráadásul több tanú is látta bemenni a Teleki utca 4-be és látták a nő társaságában is. A feltárt bizonyítékok azonban nem támasztották alá kellő erővel a férfi bűnösségét, aki a bűncselekmény lényeges részleteiről sem tudott számot adni. Időközben a nyomozók látókörébe került a nemi erőszak kísérlete és más erőszakos bűncselekmény miatt a hatóságok előtt ismert 40 éves nagykanizsai férfi, H. Ferenc, aki szintén gyakran fordult meg hajléktalan szállók környékén.

Esetében a bűnösséget DNS-minta és egyéb tárgyi bizonyíték támasztja alá, azon túlmenően, hogy időközben részletes beismerő vallomást is tett. A férfit a törvényszék október 25-én előzetes letartóztatásba helyezte.

Nothoff Ingrid közölte, az ügy további részleteiről hamarosan sajtótájékoztatón számolnak be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!