Emlékezetes élmények a Restart Fesztiválon

2017. július 16., 20:30 szerző: Varga Andor fotós: Pezzetta Umberto
komment
ZALAEGERSZEG - A sok jól sikerült program közül is kiemelkedett a Restart Fesztivál rendezvényeinek sorából a tegnap délelőtti Városi Félmaraton.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Több mint száz futó körözött a kijelölt pályán, ám ők még csak a mezőny egyik felét jelentették. Az épek mellett ugyanis sok sérült sportember, kerekesszékes és látássérült emberek is vállalták a megmérettetést, és mindegyikük egy-egy segítővel tette meg a 21,5 kilométert.

- Úgy gondolom, a fesztiválra majd jövő vasárnap, az alsóerdei mountain bike országos bajnokság teheti fel a koronát, ám ez a félmaratoni is rendkívül emlékezetes élményeket adott - fogalmazott a szervezők nevében Szabó Zoltán. - Nagyon jó ötlet volt a sérült versenyzőket is invitálni erre a viadalra, mindannyiunknak óriási lelki pluszt adott, amit átéltünk.


A péntek esti fejlámpás futóverseny is a különleges pillanatok közé tartozott

Emlékezetes pillanatokat hozott délután a Dísz téren lezajlott rúdsportverseny is. Itt a fizikai teljesítményen és a látványon volt a hangsúly, és az egybegyűlt, népes nézősereg ezekért nagyon is hálás volt.


Felső Fanni, a rúdsportverseny egyik résztvevője

Több tucat versenyző vett részt szombat délután a fesztivál keretében lezajlott első belvárosi citycross MTB-viadalon is. Jól sikerült a fenyegető eső miatt az Ostoros-csarnokba költöztetett kosárlabdatorna, vagy Gébárton a szombati triatlon és a vasárnapi evezős program is.


A városháza előtt az erő játszotta a főszerepet	Fotó: Pezzetta

Sok volt a néző, de a tevékeny résztvevő is szombaton Rubint Réka fitneszóráján. És a Restart kedvéért lezárt utcákon, tereken nem csak helyi emberek jártak.


A vizslaparki programok is sokakat vonzottak

- Boldogok vagyunk, hogy vendégéjszakákat is sikerült generálnunk a térségben a most bemutatkozó rendezvénnyel - folytatta Szabó Zoltán. - A vasárnapi ob miatt sok csapat edzőtábort is szervezett az Alsóerdőre, és tudunk olyan résztvevőről, aki már csak Zalaszentgróton talált szállást.

Varga Andor

2017. július 16., 20:30 szerző: Varga Andor fotós: Pezzetta Umberto

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...