Hírek

2016.08.20. 18:15

Erőnlét, gyorsaság és lelemény

RESZNEK - Jubilált a parasztolimpia a zalai községben, idén már tizedik alkalommal rendezték meg a települések és baráti társaságok vidám, de mégis komoly kihívást jelentő versenyét.

Gyuricza Ferenc

A régi, már többször kipróbált játékok mellé ezúttal is számos feladatot ötöltek ki a szervezők, a 19 benevezett csapat tagjaira összesen 15 versenyszám várt. A résztvevők szerint a legnehezebb egyértelműen a parasztkondi volt, ahol zöldségekkel és terményekkel telerakott vödröket kellett a csapatok legerősebb tagjának oldalra nyújtott karokkal tartania. Akinek két percen felül sikerült a mutatvány, az valóban büszke lehetett magára. Egyes feladatoknál az erőnlét, másutt a gyorsaság vagy a lelemény volt a megoldás kulcsa, s persze az sem ártott, ha a szerencsével sem álltak hadilábon a versenyzők.

A milejszegi csapat a verseny közben. A fiúk (elöl balra Szabó Zoltán, jobbra Szekér Gergő, hátul balra Lukács András, jobbra Szekér Sándor) saroglyára rakott szalmabálán viszik Szekér Esztert

- Mivel vannak visszatérő csapatok az olimpián, így évről évre igyekszünk felfrissíteni, adott esetben cserélni is a versenyszámokat - mondta Kercsmár István, a település polgármestere. - Azt vesszük észre, hogy a résztvevők nagyon jól érzik magukat, s bár küzdenek az első helyért, de itt valóban az olimpiai eszme érvényesül, vagyis a részvétel a fontos. S annak is kifejezetten örülünk, hogy a nézők száma is folyamatosan nő, az olimpia a tíz év alatt ennek a térségnek az egyik vonzó augusztusi turisztikai rendezvényévé nőtte ki magát.

A község a parasztolimpiát követően is kínált programot a helyiek és a távolabbról érkezett vendégek számára, hiszen a délután folyamán változatos kulturális bemutatóknak adott helyet a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!