Hírek

2015.07.02. 06:10

Erőszak, zaklatás szakítás után

Zalaegerszeg – A szakítás érzelmi viharait nem könnyű elviselni, számos eset mutatja, akár büntetőüggyé is fajulhat, ha valaki nem képes elfogadni partnere döntését.

Arany Gábor

Az elmúlt hetekben két ilyen ügyben is vádat emeltek. Az első történet vádlottá lett 24 éves zalaegerszegi szereplőjével fél évi kapcsolat után tavaly márciusban szakított a kedvese. A férfi azonban nem tudta barátnője döntését elfogadni, a kapcsolat helyreállítását kezdeményezte először telefonon, majd internetes közösségi oldalakon küldött üzenetekkel. A nő ugyan letiltotta az kapcsolatot, de volt párja új és új profillal mindig próbálkozott érintkezésbe kerülni vele és több száz üzenetet küldött neki. Emellett különböző e-mail címekről indított levelekkel is kereste.

Eleinte ezekben az üzenetekben a nő bocsánatát kérte és a kapcsolatuk helyreállítása iránti vágyáról írt. Pár hónap elteltével, november közepétől a hangnem támadó, sértegető lett és a nőt élete tönkretételével fenyegette egyre durvább hangnemben és már több száz alkalommal. A következő hónapban, december 9-én pedig az internet pöcegödre elnevezésű oldalra intim körülmények között készült fotót töltött fel a nőről, teljes nevét, elérhetőségét is feltüntetve hozzá. Ez után két nappal pedig kommentelőként gyalázkodó, lejárató szöveget fűzött mellé. Ezt e-mailben meg is írta lánynak azzal, hogy hasonlókra kell számítania a jövőben is más internetes fórumokon, és ebbéli  szándékát többször is közölte volt barátnőjével. Mindennek a rendőri eljárás vetett véget. A fiatalember ellen az egerszegi járási ügyészség nemrég zaklatás, személyes adattal visszaélés és rágalmazás miatt emelt vádat.

A másik történetben vádlottá lett 44 éves nagykanizsai férfi italozó életmódját elégelte meg a felesége tavaly decemberben és elköltözött tőle az egyik munkatársához. Miután a férfi januárban megtudta, hol lakik a neje, többször megjelent a háznál és a kaputelefont folyamatosan nyomta, a feleségét trágár módon szidalmazta, agyonveréssel fenyegette meg őt és a szállásadóját. Ezen kívül rendszeresen hívogatta telefonon is az asszonyt, ha az utcán meglátta, szidalmazta, egy alkalommal leköpte, sőt bántalmazta is. A férfi rátámadt  felesége szállásadójára is. Egyik alkalommal, 2015 februárjában  behúzott pengéjű tapétavágó kést nyomott az illető nyakához és megöléssel fenyegette, április 8-án késő este pedig ököllel többször megütötte a fejét. A megtámadott koponyazúzódást szenvedett, vérömlenye keletkezett.

A férfi ellen a kanizsai járási ügyészség zaklatás, könnyű testi sértés miatt emelt vádat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!