Hírek

2016.12.05. 14:25

"Erőt adott, hogy a fiamért van itt mindenki " - gyűjtsünk együtt Roland jövőjéért!

Zalaudvarnok - A 16 éves Németh Roland sorsa falujukban is sokakat arra késztetett, hogy segédkezet nyújtsanak a kétségbeesett családnak.

Magyar Hajnalka

Mint arról beszámoltunk, a fiú húsvét vasárnapján olyan súlyos motor balesetet szenvedett, hogy a bal lábát amputálni kellett. A Rolandot ért szerencsétlenség nyomán az amúgy is szerény körülmények között élő szülők rengeteg váratlan kiadással szembesültek, a fiú jövője pedig fojtogató aggodalommal tölti el őket.

A Zalai Hírlap december 18-ig tartó gyűjtést szervezett a család támogatására. Ennek előmozdítására több alkalommal is hírt adunk Roland és családja gondjairól. Olvasóink a cikkek végén szereplő számlaszámra történő befizetéssel járulhatnak hozzá, hogy kissé megnyugodva ünnepelhessék a karácsonyt. A számlára beérkező összegeket teljes egészében átadjuk részükre. Emellett kiadónk, a Pannon Lapok Társasága is hozzájárul az akcióhoz, 5 forintot ajánlva fel a Zalai Hírlap minden eladott árus példányának árából a gyűjtés ideje alatt.

Némethné Mészáros Anna: – Nehéz volt megszólalni...

A zalaudvarnoki településrészi önkormányzat, valamint a falu plébánosa, Kovács Sándor atya már lapunkat megelőzve felismerte, gyors segítségre van szükség. Ennek módjáról Takács Tibor, a szentgróti testület tagja, a zalaudvarnoki részönkormányzat vezetője számol be.

- Mindig összetartó emberek éltek itt, megmutatkozott ez idén tavasszal is - mondja elöljáróban Takács Tibor. - A húsvéti szerencsétlenségről a Zalai Hírlapból értesültünk, s éreztük, azonnal cselekedni kell, hiszen kétszer ad, ki gyorsan ad. Tudtuk, hogy amúgy is gondokkal küszködtek, a történtek után pedig az egyetlen kenyérkereső, az édesanya is kiesett egy időre a munkából. Megkerestük az egyházközséget, Kovács Sándor plébános urat, aki azonnal felkarolta az adománygyűjtés gondolatát.

Arra jutottunk, az volna a legillőbb, ha egy vasárnapi szentmise keretében teremtődne meg a lehetőség az adakozásra. Május 8-án jött el az alkalom. Bíztam a helyiekben, de még ehhez képest is meglepett az összesereglők száma. Ebből is látszik, mennyire igaz Böjte Csaba mondása: „Tedd a jót és meglátod, milyen sokan melléd állnak.”

Takács Tibor, a részönkormányzat vezetője a templom előtt

A templomban - ami 1948-ban épült közadakozásból - ugyanis alig fértek el az emberek. Nem csak Zalaudvarnokról, hanem Zalaszentgrótról, s még több környékbeli településről érkeztek, hogy adományaikat a perselybe dobják.

- Ahogy a plébános úr is megfogalmazta, sokszor elkeseredünk amiatt, hogy az emberekből kiveszett a jó. Ez az eset azonban bizonyossággal szolgált az ellenkezőjére. Különösen jó érzés, hogy hívők és nem hívők egyként magukénak érezték az ügyet. A templomban az édesanya is felszólalt, nagyon megindító volt...

Némethné Mészáros Anna a mai napig elérzékenyül, ha erre gondol.

- Nagyon jó érzés volt, hogy így mellénk álltak az emberek. Alig találtam szavakat, hogy megköszönjem... - idézi fel azt a vasárnapot. - Nehéz volt odaállni annyi rengeteg ember elé, de összeszedtem magamat, erőt adott, hogy a fiamért van itt mindenki. Kimondhatatlanul hálásak vagyunk.

A befolyt pénzre hatalmas szüksége volt a családnak, hiszen Roland gyógykezelése távol zajlott, ők pedig ha csak lehetett, mellette akartak lenni. Az utazásra, a váratlan kiadásokra csak kölcsönökből futotta, hiszen semmilyen tartalékuk nem volt.

Ami nem csoda, hiszen Roland édesapja 13 éve súlyos cukorbeteg, munkát nem tud vállalni, ő ápolja otthon magatehetetlen édesapját. Az anyai nagymama is velük él, szintén súlyos cukorbeteg, s a látásával is komoly gond van. Az egyedül dolgozni képes édesanya egészsége szintén megrendült, ahogy fogalmazott, a gyógyszer a második eledelük. A kölcsönöket azóta becsülettel rendezték az adományból.

Így aztán a családi kassza újból üresen ásít. Pedig a napi gondok mellett ott tornyosul bennük a hatalmas kérdőjel, milyen jövőt tudnak biztosítani fiuknak?

Operettest Roland javára

Zalaszentgrót – A zalai gyökerű Orfeum Vándorszínpad is csatlakozott a Zalai Hírlap gyűjtéséhez. Bálint Csaba, az Orfeum alapítója megkereste szerkesztőségünket, s bejelentette, hogy december 16-án, pénteken 18 órától a zalaszentgróti Művelődési Ház színháztermében jótékonysági gálát tartanak a motorbaleset következtében egyik lábát elveszítő zalaudvarnoki fiatalember javára. A Zalai Hírlap és az Orfeum Vándorszínpad közös rendezvényén fellép Birinyi Mónika (szubrett), Bálint Csaba (tenor), valamint az Orfeum Vándorszínpad tánckara. A műsor klasszikus operettdalokkal kezdődik, majd az advent hangulatához illően örökzöld karácsonyi musical-slágerekkel folytatódik. A szervezők remélik, hogy sikerül a nemes célhoz méltó, meghitt, szeretetteljes hangulatot teremteni. Az est bevétele teljes egészében a Zalai Hírlap adományszámlájára kerül, annál is inkább, mivel Zalaszentgrót önkormányzata, jelesül Baracskai József polgármester első szóra ingyenesen bocsátotta rendelkezésükre a színháztermet. A számlán összegyűlt pénz az akció végén maradéktalanul a család birtokába kerül.

Számlaszám:

10300002-10583135-49020119

ZALAI HÍRLAP ADOMÁNY

 

A cikk kapcsolódó tartalmairól itt olvashat:

"Belém hasított le kell vágni a fiam lábát"

"Mondtam neki, ne menj el fiam motorozni!"

Bal lábát amputálni kellett

A szentgrótiak 73 ezer forintot adományoztak Rolandnak



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!