Hírek

2016.06.22. 12:54

Értékén alul adták volna el az üdülőt

Zalaegerszeg - Minden fejlesztést szolgáló kezdeményezést támogat az MSZP, de azt látják, csak arra jut pénz, amire a többség akar.

Arany Gábor

Ezt a véleményt fogalmazta meg Kiss Ferenc, a MSZP önkormányzati képviselője, a legutóbbi közgyűlést követő, szerdai sajtótájékoztatóján. A fejlesztési programok támogathatóak, de az idei költségvetés módosítására nemmel szavazott, mert a finanszírozás menete nem tisztázott, mondta. A képviselő kritikával illette, hogy újabb helyeket vontak be a fizető parkolási övezetbe. Káoszos a helyzet a kórház környékén és vásári napokon a piacnál, de erre nem megoldás minden terület fizetővé tétele. Véleménye szerint a terjedő államosítás veszélyezteti a szolgáltatások színvonalát és az abban dolgozókat. Ezt a hulladékszállítás és a kéményseprés átalakítása kapcsán mondta. Felhívta rá a figyelmet, az oktatás központosítása miatt a városnak 100 millió forint szolidaritási hozzájárulást kell fizetnie.

Kiss Ferenc, a MSZP önkormányzati képviselője. Fotó: Archív

Hiányzik a felelős vagyongazdálkodás, ezt az önkormányzat gazdasági bizottságának MSZP-s tagja, Rétai Balázs mondta annak kapcsán, hogy fideszes képviselők támogatták az önkormányzat balatonberényi 200 négyzetméteres üdülőjének eladást 12 millió forintért, miközben nemrég 15,2 millióra értékelte az ingatlanszakértő. Ráadásul a döntés előtt a vevő már foglalót is adott. Végül polgármesteri fellépésre a szakértői ár lett az irányadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!